美容扮靚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ktang0 發表於 18-12-28 13:54
梗係唔係美國啦!我上網根本搵唔到呢一個brand嘅website!
眼部咁柔嫩嘅皮膚,亂咁做嘢 ...

唉……總之今次個教訓真係大啦,之後我去 諮詢醫生,醫生話Co2 laser 唔係去眼紋架

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ktang0 發表於 18-12-28 13:56
其實打手宣傳我真係覺得冇所謂,咪當自己知道多間美容院,但係上到去亂咁噏,貴過市場價錢,仲要無效又海 ...

男爵府

armchair 發表於 18-12-28 13:56
唉……總之今次個教訓真係大啦,之後我去 諮詢醫生,醫生話Co2 laser 唔係去眼紋架
...

真係好怕呢啲所謂顧問亂咁講嘢!
我都估到你哋講邊一間,佢之前喺另一個討論區係非常活躍
co2 laser 正確用途係脫墨脫疣,改善膚質嘅應該係要用fractional co2。
Fractional co2 原理同fraxel近似,但都係針對做膚質和凹凸洞嘅改善,淺層嘅紋都可以得到改善,主要係因為骨膠原增生左同埋皮膚收緊,視覺上紋就淡左。但即使如此,都唔係建議用此療程去針對做眼紋

男爵府

MongLeung 發表於 18-12-28 14:09
co2 la ...

係呀,醫生都係咁講

男爵府

armchair 發表於 18-12-28 14:18
係呀,醫生都係咁講

如果你真係想改善下,去做co2 laser Facial都已經足夠,平平哋都係$1000次左右咋

侯爵府

MongLeung 發表於 18-12-28 14:09
co2 la ...

係呀,佢地個種應該係fractional co2 laser呀,因為醫生叫我做fraxel ,而fraxel 其實效果同fractional co2 laser差唔多,我其實上網check過,西方國家都有用fractional co2 laser去眼紋,又平fraxel 咁多,所以我先上去呢間野度試下咋~~

男爵府

babybabywanted 發表於 18-12-28 14:37
係呀,佢地個種應該係fractional co2 laser呀,因為醫生叫我做fraxel ,而fraxel 其實效果同fractional co ...

咁你又要睇佢哋處理係咩類型嘅眼紋啦!始終白種人嘅皮膚同黃種人係有分別,因為如果深嘅眼紋,做嘅度數都要高,眼皮膚咁薄反黑機會好高㗎 (相對白種人係好少返黑嘅)
眼紋如果唔深,平平哋做co2 laser facial 啦!又可以刺激皮膚骨膠原又做埋眼位,一舉兩得

男爵府

MongLeung 發表於 18-12-28 14:23
如果你真係想改善下,去做co2 laser Facial都已經足夠,平平哋都係$1000次左右咋
...

好的,謝謝你!

侯爵府

MongLeung 發表於 18-12-28 14:40
咁你又要睇佢哋處理係咩類型嘅眼紋啦!始終白種人嘅皮膚同黃種人係有分別,因為如果深嘅眼紋,做嘅度數都 ...

咁我又未聽過就咁co2 laser去眼紋....
你而家咁講,我都唔知呢間野係講緊co2 laser定係fractional co2 laser啦..... 因為我assume 係fractional....

我而家唔搞眼紋住啦,好失望,我想做返面先,做下1064 + vbeam去血管先...

男爵府

babybabywanted 發表於 18-12-28 15:24

咁我又未聽過就咁co2 laser去眼紋....

我講嘅co2 laser facial, 係用fractional co2 做的

侯爵府

MongLeung 發表於 18-12-28 16:53
我講嘅co2 laser facial, 係用fractional co2 做的

媽~ 我好亂呀~~

咁請問係邊度做1000蚊呢?全面定眼呀?
如果全面,咁呢間1380淨做眼咪堅昆水?!

男爵府

babybabywanted 發表於 18-12-28 17:02
媽~ 我好亂呀~~

我都想知邊間做呀

侯爵府

armchair 發表於 18-12-28 18:28
我都想知邊間做呀

你要抖下先!補補水,打返個底先再做啦~~

男爵府

babybabywanted 發表於 18-12-28 18:57
你要抖下先!補補水,打返個底先再做啦~~

知道了,謝謝你

男爵府

babybabywanted 發表於 18-12-28 17:02
媽~ 我好亂呀~~

應該係A+

男爵府

armchair 發表於 18-12-28 13:45
我係join Co2 laser, 做完仲多咗紋,多咗個黑眼圈同眼袋

你又係果間做?點會多左紋?

男爵府

yingying貝 發表於 18-12-28 19:16
你又係果間做?點會多左紋?

係呀,我都晤知

男爵府

armchair 發表於 18-12-28 19:27
係呀,我都晤知

做左幾次?佢果時好似sell我8次

男爵府

yingying貝 發表於 18-12-28 22:27

做左幾次?佢果時好似sell我8次

我都係8次,做咗3次,唔會再做咯!

男爵府

armchair 發表於 18-12-29 09:05

我都係8次,做咗3次,唔會再做咯!

其實佢係點同你做co2 laser? 淨係打眼?

首頁
12345...6

尾頁

跳至