意見反饋
義工

6個月-1歲 今日: 13|主題: 14335

bb 7個月大 想佢跟番我訓覺

複式洋房

國民生產總值:156

2019勳章

我女7個月大,之前同6299住搞到佢出世都無同過我同房訓,都係跟姐姐一間房,所以其實佢都幾痴姐姐。 而家搬左出來,想佢跟番我同老公訓,會唔會好難改變佢習慣?我女都比較醒訓,有咩方法可以令佢訓好啲同埋易習慣新環境?

王國熱話
蘇民峰楊天命陳正匡李丞責點揀好?
好嬲!訂左坐月湯包,伏左!
月子餐分享
有無媽媽訂購過月子餐?

大宅

國民生產總值:3260

yingmua 發表於 18-12-23 23:42
我女7個月大,之前同6299住搞到佢出世都無同過我同房訓,都係跟姐姐一間房,所以其實佢都幾痴姐姐。 而家搬 ...

試下日頭訓晏教抱佢上你張床熟下陣味同環境,試幾日就試埋夜晚,就算佢喊都唔好比番工人,忍一忍我相信bb好快會慣同你訓

複式洋房

2019勳章

kissapplegirl 發表於 18-12-24 01:37
試下日頭訓晏教抱佢上你張床熟下陣味同環境,試幾日就試埋夜晚,就算佢喊都唔好比番工人,忍一忍我相信bb ...

夜晚好定時搵番姐姐就係忍唔到佢中間喊唔停喊到拆天個階段

珍珠宮

國民生產總值:43120

BB防敏心得分享勳章

我覺得唯有等去適應下喇,喊一段時間真係無所避免

公爵府

國民生產總值:27116

我要做媽媽 發表於 18-12-24 21:26
我覺得唯有等去適應下喇,喊一段時間真係無所避免

係,都要時間適應,不過冇問題嘅

複式洋房

2019勳章

多謝咁多位,我會試下

珍珠宮

國民生產總值:37566

yingmua 發表於 18-12-24 09:06
夜晚好定時搵番姐姐就係忍唔到佢中間喊唔停喊到拆天個階段

咁日頭都係癡姐姐比較多?

翡翠宮

國民生產總值:89395

BB防敏心得分享勳章

要一個適應過程,畢竟系母子關係,好快就適應。

複式洋房

2019勳章

RubyYu07 發表於 18-12-25 21:46
咁日頭都係癡姐姐比較多?

都係架

珍珠宮

國民生產總值:37566

yingmua 發表於 18-12-26 09:05
都係架

咁可以由日頭慢慢適應先。因為夜晚係會特別認人

複式洋房

2019勳章

咁多位,琴晚試第一晚跟我訓,結果係失敗... 去番姐姐度

男爵府

國民生產總值:8107

yingmua 發表於 18-12-23 23:42
我女7個月大,之前同6299住搞到佢出世都無同過我同房訓,都係跟姐姐一間房,所以其實佢都幾痴姐姐。 而家搬 ...

日頭多點抱佢去你床玩。

大宅

國民生產總值:1333

不如你諗下,就算你依家搵方法令佢適應同你瞓,再遲啲佢大啲你又要諗搵方法同佢分房分床瞓,預期係咁,倒不如唔好逼佢同返你哋瞓,佢每次重新適應都辛苦的

複式洋房

國民生產總值:159

我個仔出世係我湊佢瞓,到一歲左右就跟姐姐,
兩歲左右轉姐姐,唔肯同佢瞓,但又唔肯瞓我哋房,佢本身同姐姐子母床咁瞓,
宜家晚晚夠鐘瞓就要叫阿姐出嚟等我陪佢瞓咗,先入得房。

有好有唔好,佢跟姐姐瞓,多好多私人時間,

跟我瞓真係辛苦啲,尤其我個仔返下午校,返到屋企好攰要瞓一陣晏覺,否則飯都食唔到,但咁瞓一瞓,晚晚十一/二點先瞓到,佢瞓著咗我仲有幾多時間?
不過呢,陪佢瞓係好SWEET,可以同佢傾吓偈,都幾開心架,
其實唔駛勉強佢跟邊個瞓,小朋友佢自己選擇得係佢認為最舒服囉,冇得迫架。

珍珠宮

國民生產總值:41581

haha748494 發表於 18-12-25 22:38
要一個適應過程,畢竟系母子關係,好快就適應。

對亞,應該好快適應到,

複式洋房

2019勳章

多謝各位,我都諗開左,明白陪訓覺雖然sweet,但無得迫,佢有佢嘅模式啦,而家我可以做嘅,係每晚佢訓前陪佢玩,陪佢講野,唱歌,洗面換片餵奶直到佢訓著。只要佢開心舒服就得啦,喊到咁真係好慘慘

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.