自由講場

跳至

首頁
12345...20

尾頁

伯爵府

歌莉亞 發表於 18-12-24 08:27
一D都唔羨慕()

反而覺得好浪費

珍珠宮

回覆樓主:

有d人係生活喺另一個階層,我朋友就係咁。佢係呀太,一向家境都幾好,結婚後老公揾到,又生得靚,中意打扮,所以好難做到只著u記。著得靚我會覺得好養眼,失手時又當學下嘢

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

takataka 發表於 18-12-24 07:59
過去一轉就覺得自己窮到乜咁

yes,既然窮到乜咁,都唔會恨到,直接唔使恨,安心快樂過我嘅草根生活。

子爵府

cassie0025 發表於 18-12-24 08:24
果邊直頭離晒地, 但間中過去蒲知下而家興咩都叫長下知識既

其實黎黎去去都係買h cc 鑽石 都幾悶

男爵府

我都有睇過 其實真係引誘到去買返樣 下年有事紀念 諗住買隻Rolex 唔看一排 可能到時唔捨得買....

大宅

回覆樓主:

我最羨慕手揸幾層樓,每個月un un腳等收租既人。

自己覺得真正既有錢人,多數衣著平實,反而成日講自己點有錢,買乜買乜果d人,多數係心靈空虛,刷存在感

水晶宮

我以前都係外表風光!實則食又唔多!不過做到自己年少時嘅願望!而家平平實實己經好開心!

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

我唔羡慕,我朋友又是周身名牌,去一轉歐洲買三個H袋, -年去幾次旅行, 食又要好,出街食飯$1,000-位都好普通,佢收入ok, 佢話除咗供樓,完全無儲蓄。我寧願將錢儲起買樓好過。

男爵府

cerealdrink 發表於 18-12-24 07:50
幾十對鞋,RV SF Gucci 絕不手軟,上selfridge shopbop 買買買,Hermes 唔同色唔同款也有,一卡二卡閃閃, ...

我都會有你咁既感覺 但可能我地身在福中不知福呢 物質既野興一季就唔會再興 你再攞出黎用人地可能會笑你out 所以我覺得用d平袋都有好處 爛左或唔再興掉左都唔肉痛 但果d幾萬蚊個袋掉又唔係賤賣出去又覺得唔抵 諗起點處理都煩

子爵府

羨慕個種好似可以冇計咁鍾意就買既任性!
未試過!
幾萬幾千,只要鍾意就同款唔同色都買,狂掃!
不過,有後果既!背後係點冇人知!
名牌2手好多3分1都冇!留多錢傍身好啲!
又唔係嫁俾大劉李+成四叔或者佢地啲仔/孫!
踏實啲啦,唔洗羨慕

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

係呀,有d真係好有錢,可以成日買,又成日去旅行,又有樓收租,公司又有錢分呢d都羨慕架。

但其實有d 唔係話好有錢,住公屋,拎政府福利都要狂買

子爵府

MommyPanel勳章

有時外表睇到嘅嘢未必係事實嘅全部,做好自己啦

大宅

回覆樓主:

名牌都有好多層次,我買返啱自己層次, 滿足啦,洗乜咁自卑,
(紙巾)是自己散發同自己襯出黎

伯爵府

知足常樂

男爵府

回覆樓主:

del.

子爵府

用錢買經歷/回憶,好過買名牌身外物⋯ 回憶跟一世幾好

珍珠宮

回覆樓主:

唔知點解,我又一啲都唔羨慕有呢啲名牌

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mmya 發表於 18-12-24 09:03
唔知點解,我又一啲都唔羨慕有呢啲名牌

係喎!所謂名牌唔覺有幾靚
放下自在

伯爵府

世界要不同層次的消費者才能運作。
曾經追求名牌,現階段不能說清心寡慾。
但只肯付錢給品質好的產品。

人地買得開心就夠,得閒過去開下眼界就好

首頁
12345...20

尾頁

跳至