想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

mkh0914 發表於 19-10-17 19:17
NT5000 植入後顧問諮詢費(每植入一次就收一次)。你剛第一次植入?

諮詢師只係有提過NT30000個諮詢費,但係無提過呢NT5000。哦,係呀第一次。

洋房

Yes_Mom 發表於 19-10-15 00:20
回覆 chowchowafan 的帖子

今日開獎,我失敗了

唔好唔開心,你仲後生,仲有機會的
失敗意思係4周後驗孕?
你取卵前有無養好d卵?我食左幾個月GxC先去取

複式洋房

wm0214 發表於 19-10-18 07:56
諮詢師只係有提過NT30000個諮詢費,但係無提過呢NT5000。哦,係呀第一次。
...

係呀!印象中佢地無提過,我都係番左香港先再電郵佢地了解清楚。可以pm你傾幾句嗎?

洋房

mkh0914 發表於 19-10-18 10:44
係呀!印象中佢地無提過,我都係番左香港先再電郵佢地了解清楚。可以pm你傾幾句嗎?
...

可以呀

複式洋房

chowchowafan 發表於 19-8-27 18:42

(再續。。。)

恭喜,接好孕!想問下當時做ERA 到植入 係咪接住?定係隔一個週期先植入?另外,可以分享下植入時內膜幾厚?同埋食小白球內膜有無薄左?謝謝。

大宅

回覆 wm0214 的帖子

沒有養呀。。還有4個bc囊胚。。打算2個2個咁植。。
但我覺係我免疫問題,黎緊去睇免疫科。

同一時間養卵,睇免疫,陣間用晒囊胚都可以快點抽

大宅

wm0214 發表於 19-10-14 21:36
請問你植入得有無收NT5000顧問諮詢管理費?

有啊!

洋房

Yes_Mom 發表於 19-10-19 11:06

養卵要三個月以上先有效果,唔急得
祝你成功

複式洋房

Yes_Mom 發表於 19-10-19 11:06

加油!努力是有回報的。可否pm 免疫科醫生?我都有呢方面要處理。謝謝!

複式洋房

5000蚊係植入個費用度,係一個set黎架,我記得諮詢師初診個陣有提過

複式洋房

wm0214 發表於 19-10-18 07:56
...
呢5000蚊本身都包左係佢地個植入費到
只不過佢地另外開多場收據
所以先會好似再多左5000咁姐

別墅

2019新春慶豚圓

回覆 mkh0914 的帖子

我做完ERA之後休息左2個cycle先放胎, 如果緊接下個cycle就放, 有D擔心報告未出嚟.我記得我個諮詢師話內膜要>8mm先開始食小白球

大宅

SophieMan 發表於 19-10-24 09:34
回覆 mkh0914 的帖子

我做完ERA之後休息左2個cycle先放胎, 如果緊接下個cycle就放, 有D擔心報告未出嚟.我 ...

ERA其實有無用呢?我係送ivf bingo, 但7w出血自然流左,之前check到有心跳。送叫我下次要做ERA, 但其實我都有著過床,唔知做ERA有無用,定佢純粹sell我做呢...我係人工週期植入, 不過後期食藥因作嘔食得唔定時,唔知有無關係...

複式洋房

chelseywong 發表於 19-10-24 13:37
ERA其實有無用呢?我係送ivf bingo, 但7w出血自然流左,之前check到有心跳。送叫我下次要做ERA, 但其實我 ...

聽你甘講,似乎要做PGS重要過ERA wow!

大宅

mkh0914 發表於 19-10-24 13:57
聽你甘講,似乎要做PGS重要過ERA wow!

係呀我都有問下次洗唔洗做pgs, 但佢話我地後生可以唔洗做,反而要我做ERA...所以奇怪,睇下有無人都係咁。

大宅

chelseywong 發表於 19-10-24 17:21
係呀我都有問下次洗唔洗做pgs, 但佢話我地後生可以唔洗做,反而要我做ERA...所以奇怪,睇下有無人都係咁。 ...

你胚胎是否已做pgs切片?如無一般不會做,又解又切再雪,再解至放胎,胚胎未必支持到,所以叫你era排除係咪小一個問題

大宅

rodona333 發表於 19-10-24 18:34
你胚胎是否已做pgs切片?如無一般不會做,又解又切再雪,再解至放胎,胚胎未必支持到,所以叫你era排除係 ...

係呀無做pgs. 但我之前著床過都要做ERA? 我真係唔知應該點做...本身諗全休息3個月再試植入,但佢講到一定要做ERA咁

複式洋房

chelseywong 發表於 19-10-24 20:12
係呀無做pgs. 但我之前著床過都要做ERA? 我真係唔知應該點做...本身諗全休息3個月再試植入,但佢講到一定 ...

醫師建議都有佢既經驗及數據支持,搵得佢就信佢既專業。如胚胎多可以試多次,如果唔多就聽下建議保守d, 問多d資訊師意見,再慢慢決定。加油!

大宅

chelseywong 發表於 19-10-24 20:12
係呀無做pgs. 但我之前著床過都要做ERA? 我真係唔知應該點做...本身諗全休息3個月再試植入,但佢講到一定 ...

我答不到你是否一定要Era,但我識人係有著過床小x/化學,Era後時間測出係不正常時間, 人人情況不同

別墅

回覆 chelseywong 的帖子

我之前都係小X左,諗住都有著過床,可以唔洗做ERA,但醫生話如果有著過床的話,個植入窗口時間有可能會變。
我估佢地提議您做ERA,係想再增加成功機會。不過就要食多個CYCLE 藥同埋去多一轉台灣.....

加油!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
ivf Q & A ... 2 3 4 5 6 .. 250
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊