想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

chelseywong 發表於 19-10-24 13:37
ERA其實有無用呢?我係送ivf bingo, 但7w出血自然流左,之前check到有心跳。送叫我下次要做ERA, 但其實我 ...

我第一次失敗之後,佢哋都係不斷叫我做ERA,同叫我返去照多次子宮鏡。我最驚係唔關植入時間事,攪到浪費左D胚胎

複式洋房

mkh0914 發表於 19-10-19 08:29
恭喜,接好孕!想問下當時做ERA 到植入 係咪接住?定係隔一個週期先植入?另外,可以分享下植入時內膜幾厚 ...

隔一週期先可以做!醫師有比其它藥令内膜增厚的,我都有食小白球但我未聽過小白球會令內膜變薄喎。我植入時內膜有1.

別墅

回覆 chowchowafan 的帖子

食小白球會令內膜縮水架

複式洋房

chowchowafan 發表於 19-11-13 13:29
隔一週期先可以做!醫師有比其它藥令内膜增厚的,我都有食小白球但我未聽過小白球會令內膜變薄喎。我植入 ...

我植入時較 Day 12 減左0.15mm

複式洋房

mkh0914 發表於 19-11-13 16:08
我植入時較 Day 12 減左0.15mm

因為我同時也有食其它令內膜厚的藥到植入那天。其實有0.7都已經可以了。咁你值入嗰時係幾多?你都係王醫師嗎?

複式洋房

qq0330 發表於 19-11-13 15:41

食小白球會令內膜縮水架

真的嗎?那我不太清楚我只照醫師的方法去做咋。其實我之前植入幾次內膜都吾夠厚。但今次我做多左運動同有飲Raspberry leaf tea。

複式洋房

chowchowafan 發表於 19-11-15 10:26
真的嗎?那我不太清楚我只照醫師的方法去做咋。其實我之前植入幾次內膜都吾夠厚。但今次我做多左運動同有 ...
詻詢師話植入個Cycle唔食得莓架WO

複式洋房

momochan1104 發表於 19-11-15 17:27
詻詢師話植入個Cycle唔食得莓架WO

Raspberry leaf tea 係茶,花草茶,有機覆盆子葉! 吾係莓。我植入前一直有飲, 植入後就停。

別墅

請問您有免疫問題,只看王醫師就成功幫到您懷孕嗎?自己有冇另外再睇其他醫生?

別墅

回覆 wm0214 的帖子

請問您可唔可以pm免疫醫生資料比我?

別墅

植入時間唔啱, 胚胎著床之後都有可能冇辦法繼續發育. 所以可以再諗諗做唔做ERA

複式洋房

Hilarysasa 發表於 19-11-20 17:47

請問您有免疫問題,只看王醫師就成功幫到您懷孕嗎?自己有冇另外再睇其他醫生? ...

之前係香港check 過話有、但送子鳥幫我check 嗰時又冇話有

複式洋房

SophieMan 發表於 19-11-21 19:49

植入時間唔啱, 胚胎著床之後都有可能冇辦法繼續發育. 所以可以再諗諗做唔做ERA ...

我只係驚如果係有其他問題既話,植入時間幾準都無用。

複式洋房

Hilarysasa 發表於 19-11-20 23:05

請問您可唔可以pm免疫醫生資料比我?

免疫我只係係送子鳥check過

別墅

唔好意思,想問多少少。即係您本身有免疫問題,而只睇送子鳥醫師成功幫到您懷孕??

洋房

想請教一下大家,我前幾日上咗尖沙咀諮詢,聽完係覺得應該可以一試,而家諗緊要搵邊位醫師
想問下大家對醫師感覺如何?會最推薦邊位醫師?

洋房

2020勳章

想問下大家,進入週期開針有無試過靜係抽血驗指數,直至到抽卵都唔洗check卵泡大細同數量

大宅

norikolei 發表於 19-12-9 19:56
想問下大家,進入週期開針有無試過靜係抽血驗指數,直至到抽卵都唔洗check卵泡大細同數量
...

我Day 10 抽血+照卵泡

洋房

2020勳章

Taylor1222 發表於 19-12-9 20:26
我Day 10 抽血+照卵泡

奇怪,我個醫師話靜係驗血就得,不用照卵泡

大宅

norikolei 發表於 19-12-9 23:24
奇怪,我個醫師話靜係驗血就得,不用照卵泡

你邊個醫師?可能你驗血D指數好好,大概知有幾多粒卵??

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊