自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原來真係案中案, 遭情婦落毒手, 幸好個情婦未死, 可治佢罪!

[p=28, null, left]上周四(20日),灣仔利景酒店發生命案,一對男女被發現倒臥房間,最後男事主朱偉坤(62歲)死亡,他其後被揭發是老字號涼果店么鳳家族的大舅父;姓張(59歲)女子昏迷送院,其後回復清醒,其後被轉送往東區尤德夫人那打素醫院。

警方一度將案件列作自殺,惟經進一步調查後,相信死者曾飲用懷疑內含藥物的飲品,而張女曾服藥企圖自殺。警方遂於今日(24日),涉嫌謀殺將張被捕,她已被暫控一項謀殺罪,案件將於12月26日在東區裁判法院提堂。警方已為死者安排驗屍,但致命原因有待進一步毒理化驗。灣仔警區重案組正繼續調查案件。

消息指,經法醫檢驗後,相信朱偉坤在案發當日的午夜時分已經死亡,惟女事主在當日凌晨時分仍在Fb發貼文,故惹起警方懷疑,據悉,初步調查顯示,不排除有人懷疑朱另有其他婚外情而動殺機,警方將循情殺方向調查,包括死者是否涉及不止一段婚外情。

姓張女事主(右)涉謀殺被捕。

姓張女事主(右)周三於東區裁判法院提堂。

女事主早前轉院治療。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

報導唔係話係死者有另一段婚外情咩?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

錯綜複雜

Poyau    發表於 18-12-25 13:19

珍珠宮

死者定係個女人!?睇嚟都唔係咁浪漫!

子爵府

樓主係唔係理解錯?報導係話懷疑男性死者有其它婚外情,女人先動殺機。

子爵府

2019新春慶豚圓

星仔媽媽 發表於 18-12-25 02:32
樓主係唔係理解錯?報導係話懷疑男性死者有其它婚外情,女人先動殺機。

一〉有請 Top 1 wcpcelia 小姐不要點評我喇, 謝謝合作啊! 二〉好討厭"打招呼"尼個動作會令人超級討厭你~

用戶要求終止服務

2019勳章

何苦丫問世間情是何物

Poyau    發表於 18-12-25 13:16
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

珊瑚宮

回覆樓主:

個男人

女人

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tansyneko 發表於 18-12-25 03:13
個男人

女人

幾十歲仲咁忙,真係牡丹花下死
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

伯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

正室都未咁嬲,亞二或其實係亞三亞四何必動殺機呢!

大宅

2019新春慶豚圓

個女扮得好花枝招展啊,睇黎真係好愛個男人

男爵府

因愛成恨

男爵府

惹著個癡線女人

公爵府

2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

遇返個黐左線嘅同學,又自己沾花惹草,無話可說

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

Wingwingm 發表於 18-12-25 02:38
何苦丫問世間情是何物

直教人生死相許.......毒死你~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

losttoa 發表於 18-12-25 01:15
報導唔係話係死者有另一段婚外情咩?

睇來應該係有N 段,好複雜呢!
個女人唔死就等個老公同佢離婚啦!

男爵府

smiletigger 發表於 18-12-25 04:01
正室都未咁嬲,亞二或其實係亞三亞四何必動殺機呢!

講得沒錯。
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

男爵府

大力大力 發表於 18-12-25 05:52
直教人生死相許.......毒死你~

上得山多

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Poyau    發表於 18-12-25 13:17

大宅

Wingwingm 發表於 18-12-25 02:38
何苦丫問世間情是何物
定係色字頭上一把刀?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊