自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

男扮女?

琥珀宮

回覆樓主:

??

寶石宮

2024年龍年勳章

babyhoi 發表於 18-12-26 16:45
當眾放屁?

冇犯法冇人話得你但招人白眼…

幸福可以好簡單

男爵府

想做就做,如果無牽涉其他

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

即係咩事?

男爵府

好多人話通街放屁,乜有人會想通街放屁咩?而且放屁會影響人!

好啦我講啦,我想全身紋身,紋曬手腳背脊,好似外國人那種超密集的那種,

不是普通一兩個公仔,我有紋身戀物狂

但公司D人,親戚朋友,一定會白眼我

伯爵府

回覆樓主:

咁對你自己有冇好處?
要睇吓人地白眼同呢件事帶來的好處,邊樣高啲,而作決定

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

kensiu 發表於 18-12-26 19:54

好啦我講啦,我想全身紋身,紋曬手腳背脊, ...

你是否肯定呢份工可以打一世?
如果有機會轉工,而紋身又遮唔到,係一定有影響的。今時今日香港人對紋身接受力仲係低
我有粒細嘅在背脊,著大領衫會見到,我d同事老闆都知,但佢地知我咩人就唔會影響我睇法。但如果先見紋身後認識你,就可能有bias

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

首先,我就唔會白眼全身紋身既人,但我會望兩眼睇吓係d咩圖案(其實唔知會否令人誤會我係白眼緊佢)
但你唔好介意我咁問,你父母健在嗎?身體髮膚受諸父母,如果我d仔女全身紋身,然後同我講「關你屁事、無人有資格話我」之類說話,我就接受唔到,就好似吸煙醉酒咁,自己傷害緊自己身體,我會好心痛好難過的我唔知係咪傳統思想,但呢d嘢俾我就會等父母仙遊咗先會做。

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

您係男定女?

有冇圖樣參考吓?

在google search吓邊款啱您,俾我哋品評吓先,如果抵得住就去做囉!

禁止訪問

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

考慮清楚,可能會影響前程,除非你係做 creative 既行業

伯爵府

咁咋...紋囉⋯⋯白咩眼啫....需要理佢地?人生,意願都係自己

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

全身紋?你諗清楚,頂得住,冇人可以阻止你,但真係100%會有人白眼同用有色眼鏡睇你,你如果擔保呢世唔轉工,唔會結婚生仔就冇咩所謂,我有朋友以前紋身,生咗個女後覺得好後悔,佢話怕人會歧視佢個女,驚未來親家同女婿會嫌棄,怕自己影響到個女。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

後生時可能好型,
但老咗就好肉酸,
你試諗下一個肥師奶或者阿叔,
周身有纹身嘅情景,
到時連自己都會白眼自己。

用戶要求終止服務

紋喺衫遮到嘅地方啦,成個背脊都靚呀!其他就唔好了

珍珠宮

減齡達人勳章

我見到d 誇張紋身,都會好奇望多兩眼,不過,在你眼中可能以為我係白眼。自信的人,可能會認為我是艶羡目光。

如果你未紋已經認為他人會白眼,即係你自信不夠,算吧啦

珍珠宮

咁你有幾在意他人眼光?

對份工係咪真係有影響先?

又,太多將來好難返轉頭,少少咁慢慢上可以嗎?

子爵府

回覆樓主:

紋住背脊同其他夏天衫遮到嘅位先囉!
到你夠哂斤兩唔駛睇人嘅反應時,咪全身囉!

首頁

尾頁

跳至