自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

siumak 發表於 19-1-17 15:50
其實今年我都淘在好多o野;

正常和滿意的有:

請問桌上置物架是怎樣?謝

子爵府

wing514 發表於 19-1-17 22:03
唔洗諗一定係電話套
等左2個月但真係勁靚,超級鐘意

有冇line.thx

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

suetfunglui 發表於 19-1-16 08:13
肩按摩器!好控到位!家人試完都想買

可唔可以俾link我?我正想搵

大宅

tai_sui_lai 發表於 19-1-19 01:02
求link pls

大宅

carly.c 發表於 19-1-6 15:21
jm,你用緊邊隻款?
我而家隻款好笨,想換過一隻

post咗喺#135,用DD37

伯爵府

回覆樓主

買左套珊瑚絨床單、被套,枕頭套,冬天訓覺超正
直髮夾好用、gel甲光療機都正、西裝衫袋、廚櫃掛勾、有線直立式吸塵機、17cm深鞋櫃,全部都好滿意

伯爵府

回覆樓主

燈、窗簾都好滿意

珍珠宮

2019新春慶豚圓 育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

hphp720 發表於 19-1-19 07:33
有冇line.thx

pm左你

男爵府

2019勳章 BB防敏心得分享勳章

pokipoki 發表於 19-1-19 08:07
可唔可以俾link我?我正想搵

【璐瑶颈椎按摩器仪肩颈肩膀揉捏披肩捶打肩部颈部腰部家用加热肩带】https://m.tb.cn/h.3tXoRZl?sm=20abf6 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥MX46bIaa2V4¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

不過無哂金色,同店有另一隻無線款$249(未扣劵)

男爵府

2019勳章 BB防敏心得分享勳章

Miga3 發表於 19-1-16 18:41
請問有無link

【璐瑶颈椎按摩器仪肩颈肩膀揉捏披肩捶打肩部颈部腰部家用加热肩带】https://m.tb.cn/h.3tXoRZl?sm=20abf6 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥MX46bIaa2V4¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

我買金色,但無貨了,同店有無線款但貴少少$249未扣劵

公爵府

appledai 發表於 19-1-19 01:12
我想分享一個剛買的,好好好好用。可以掛的乾衣機,可以旅行拿走,可以收。把之前乾衣機的位置用來擺張台, ...

請問可以乾多少件大人衫同埋要乾幾耐呢?

子爵府

lyh80115 發表於 19-1-17 08:55
一分錢一分貨,買盡佢。睇過2大網站,京東券後¥1999自取包郵;天貓全球官方店用券用Code之後¥1898包郵, ...

唔好意思,請教:買國行,使用上會不會部分apps有障礙或者行唔到?例如whatsapp? 謝謝!

大宅

【KoalaTobey磨耳朵英语机语感启蒙儿童英文早教机儿歌故事机0-12岁】https://m.tb.cn/h.3t7m7tI?sm=4846d0 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥JxqLbIZpxB8¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

剛用,唔知成果,但好似佢地提少左睇電視

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Cheuk2012    發表於 19-1-29 22:20

珍珠宮

1010mum 發表於 19-1-19 09:05
唔好意思,請教:買國行,使用上會不會部分apps有障礙或者行唔到?例如whatsapp? 謝謝!
...

我部係國行榮耀9,Whatsapp無問題無延遲。華為要走向國際,對呢啲外國apps會兼顧到,其他中外apps都無問題,我裝咗二百幾個apps仍幾穩定。

而且國行有個好處,有Huawei pay,港行未有,我綁深圳建行卡,喺香港用到銀聯手機閃付,我琴日先去完U select50減20 ;又有NFC交通卡,去深圳我用手機深圳通坐地鐵、巴士,爽過用二維碼,全國有好多地方嘅交通卡可以申請,最多4張。

子爵府

lyh80115 發表於 19-1-19 11:21

我部係國行榮耀9,Whatsapp無問題無延遲。華為要走向國際 ...

感謝!

再請教:用國內交通卡,是否一定要綁國內銀行賬戶,綁微信國內錢包得唔得?

大宅

好媽媽勳章

華為 x opple 書桌燈

Cheuk2012    發表於 19-1-29 22:20

珍珠宮

1010mum 發表於 19-1-19 11:55
感謝!

再請教:用國內交通卡,是否一定要綁國內銀行賬戶,綁微信國內錢包得唔得?

交通卡唔係綁定嘅,你當佢一般實體卡咁用,無錢就充值。

首先要喺華為錢包開卡,要登錄華為帳號,我唔知香港手機號注册得唔得,我用大陸號。例如選擇開通深圳通,要付開卡費及30元增值額,呢步可以用微信大陸錢包支付。之後充值去華為錢包又得,用鵬淘app又得,都可以用微信支付,但係用鵬淘app會更好,佢可以只充10蚊。

至於Huawei pay就一定要綁大陸銀行户口先用到。

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

ricecooking 發表於 19-1-19 08:53
請問可以乾多少件大人衫同埋要乾幾耐呢?

這個就好depends。我又不會把洗衣機裡剛拿出來的去吹乾。我一般都是在家掛了一天到夜晚還沒有乾,潮濕天氣通常衣服的部分地方沒乾,我會一次十幾件一起放進去,衫貼衫咯。半個小時後看哪些乾了,乾的拿出來,其餘繼續。通常再半個小時到一個小時就ok收全部的。特別潮濕天開2個鐘頭。夏天不用可以折疊收起。

子爵府

lyh80115 發表於 19-1-19 12:40
交通卡唔係綁定嘅,你當佢一般實體卡咁用,無錢就充值。

首先要喺華為錢包開卡,要登錄華為帳號,我唔知 ...

謝謝!咁我放心去買了。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tai_sui_lai 發表於 19-1-19 01:06
請問免打孔置物架有link 嗎?
我想用係廚房放調味料
你用免打孔係咪真係冇跌過?

https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a1z10.5-b-s.w4011-17451380629.71.54315ebc09tNXH&id=562435828601&rn=a20686f92125d794c8b044fd60ebf042&abbucket=5&skuId=3553499957237

係用免打孔, 廁所連廚房, 連我媽屋企, 總共淘左8個架, 全部係免打孔, 無跌過.....
我家其中2個重要係80cm長, 一個放廚房放雜物....
另一個放廁所, 放滿洗頭水沖涼液護髮素.....

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊