意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 8|主題: 77827

有冇BB用長效嘅保濕cream?

複式洋房

國民生產總值:224

2019勳章

試過幾款貴價嘅嬰兒保濕cream,係千色買但係BB乾燥嘅情況都冇乜改善,搽左冇幾耐之後又乾,想問下媽媽們有冇推介?

王國熱話
唔標價魚蛋價任意浮動,45蚊18粒仲想打記...
扶手電梯影裙底春 鹹濕青年斷到正
國泰洩940萬客私隱
豪宅女何文田寓所遭夫打傷額,挽GUCCI手袋...

複式洋房

國民生產總值:298

回覆 nitenitebow 的帖子

你買左邊隻? 千色個d係幾舊水細細盒

Hello nitenitebow, 最近天氣變乾, 媽媽可以勤d幫bb做保濕, 厚厚甘搽無香料/ 香味嘅潤膚乳, 或者用凡士林、橄欖油、椰子油等都可以, 沖完涼皮膚仲有水份既時候幫佢按摩有助皮膚吸收架! 媽媽有冇試過呢?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

2019勳章

aliceting 發表於 18-12-27 14:24

瑞XX寶,唔平嫁,仲話係天然添,但係BB搽完之後都冇乜改善

大宅

國民生產總值:3260

nitenitebow 發表於 18-12-27 16:36
瑞XX寶,唔平嫁,仲話係天然添,但係BB搽完之後都冇乜改善

幾保濕都好,要勤力搽嫁~佢有濕疹時2個鐘搽1次

複式洋房

國民生產總值:177

其實BB唔一定要搽啲好貴嘅野,最緊要係啱BB嘅皮膚,同埋冇香料冇添加劑~~個人比較推薦QV baby嬰兒呵護乳霜,我個小朋友搽完之後皮膚冇咁紅,同埋R少左

複式洋房

2019勳章

kittywong128 發表於 18-12-28 10:07
其實BB唔一定要搽啲好貴嘅野,最緊要係啱BB嘅皮膚,同埋冇香料冇添加劑~~個人比較推薦QV baby嬰兒呵護乳霜 ...
呢隻幾多錢?

複式洋房

國民生產總值:177

睇你去邊度買啦,藥房買就一定平啲~~最近我見到QV個fb有個藥房list係做promotion,你都可以去睇下嘅

複式洋房

國民生產總值:443

aliceting 發表於 18-12-27 14:24

用緊pp baby 隻維E cream保濕鎖水幾唔錯, 平時都唔洗一舊水 已經好好用, 呢排萬0做6折仲抵!

大宅

國民生產總值:2090

2019勳章

kayancc 發表於 19-1-7 23:31
用緊pp baby 隻維E cream保濕鎖水幾唔錯, 平時都唔洗一舊水 已經好好用, 呢排萬0做6折仲抵!
...

隻cream有冇相睇下

大宅

國民生產總值:1222

2019勳章

nitenitebow 發表於 18-12-27 11:29
試過幾款貴價嘅嬰兒保濕cream,係千色買但係BB乾燥嘅情況都冇乜改善,搽左冇幾耐之後又乾,想問下媽媽們有 ...

BB既皮膚薄過大人好多,好難鎖到水

複式洋房

國民生產總值:443

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
hapibb 發表於 19-1-8 17:08
隻cream有冇相睇下

未返到屋企, 電話到得依張 請無視我家肥妹既樣), 佢係灰藍色的, 你去萬0睇應該一眼認到佢~

複式洋房

國民生產總值:112

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
回覆 kissapplegirl 的帖子

同意真係要一日用幾次先有效

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.