自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

警務處刑事及保安處處長李志恒本周二(25日)在日本北海道被藝人曾志偉所駕的車輛撞及受傷,有傳媒報道指曾志偉涉嫌酒駕,曾志偉今日傍晚發出聲明,否認酒駕指控,指自己「當時沒飲酒」,「沒有接受當地警方要求作酒精測試」,他在聲明又指,「目前令我最擔心是那位受傷的高級警務人員,祝願他能早日康復」。

曾志偉聲明全文:

有關本人在北海道發生之交通意外,由於太多好友關心情況以及有些不實報道,本人特此作出澄清, 如下:

(1) 意外發生於中午時分,當時本人並沒有飲酒,更沒有接受當地警方要求作酒精測試,有報道指我醉駕乃失實報道。

(2) 日前本人已完成這次意外的口供,日本警方表示本人可以隨時出境,假期完畢後,本人會返回台灣繼續電影拍攝工作。

(3) 目前令我最擔心是那位受傷的高級警務人員,祝願他能早日康復,此乃本人最大心願。

曾志偉

​​​​​​​​​​2018年12月27日

珊瑚宮

回覆樓主:

侯爵府

回覆樓主:

我对呢個人同呀Bob一樣咁討厭
活在當下

男爵府

ourrr 發表於 18-12-27 21:20
警務處刑事及保安處處長李志恒本周二(25日)在日本北海道被藝人曾志偉所駕的車輛撞及受傷,有傳媒報道指曾 ...

咁可能飲咗尿啦,中毒

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

Fake news again

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

警務處刑事及保安處處長李志恒本周二(25日)在日本北海道被藝人曾志偉所駕的車輛撞及受傷,有傳媒報道指曾 ...

平果又老作

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

小星星1 發表於 18-12-27 21:49
咁可能飲咗尿啦,中毒

點解冇飲酒就係飲左尿既?

公爵府

回覆樓主:

無飲酒但又唔肯接受酒精測試?

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

叮妹 發表於 18-12-27 21:22

認同
很累~我幾時先可以抖吓呢

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

聲明第一點有語病,事發“當時”冇飲酒,但唔代表之前冇飲過喎。又指“冇接受當地警方嘅要求作酒精測試”,“冇接受”驗即身有屎?似乎越描越黑喎?係發聲明者手誤定係我閱讀理解有問題?

仲有指佢醉駕係失實報導。其實就算冇醉,如果體內有酒精都會影響判斷與反應

Poyau    發表於 18-12-28 13:50

翡翠宮

回覆樓主:

揸緊車緊係無飲,可能之前飲2啖

Poyau    發表於 18-12-28 13:48

男爵府

toffeechoco 發表於 18-12-27 22:10
點解冇飲酒就係飲左尿既?

講下笑啫

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

珍珠宮

回覆樓主:

男爵府

叮妹 發表於 18-12-27 21:22
X2

男爵府

2019新春慶豚圓

蝦碌媽咪 發表於 18-12-27 22:48

聲明第一點有語病,事發“當時”冇飲酒,但唔代表之前冇 ...

意思會唔會係,佢冇飲酒,當時非常清醒,所以日本警方冇提出要求佢作酒精測試。

大宅

2019新春慶豚圓

聲明第一點有語病,事發“當時”冇飲酒,但唔代表之前冇 ...

純文字分析 ,「醉駕」不等於「酒後駕駛」……

子爵府

2019新春慶豚圓

佢好坦白,當時係無飲酒---->撞車時無飲酒

男爵府

maggie196 發表於 18-12-27 23:03
意思會唔會係,佢冇飲酒,當時非常清醒,所以日本警方冇提出要求佢作酒精測試。
...
我覺得直情係語言偽術。

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

yiqiyihui 發表於 18-12-27 23:31
我覺得直情係語言偽術。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊