懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

媽媽可否分享下,如兩邊走,放工返媽媽家睇bb,睇完返自己家,放假就湊走bb,是不是很辛苦呢,我黎梗都plan梗坐月後應如何安排

別墅

我有2個朋友都類似,A就星期一至五比阿媽湊(屯門),星期五晚先接阿B返屋企(大圍),星期日帶佢返阿媽到,佢個B依家上左N班(屯門),但見佢地同阿B感情都OK,重有好多兩夫婦拍拖時間~

至於朋友B就比較似你,每晚放工接返屋企 (佢同阿媽距離10分鐘路程),佢自己就放工比較大壓力,晚晚都趕頭趕命,夜晚私人時間好少。不過兩個case都係你預左買咩都要買2份,e.g.2張BB床,2 set BB喂奶工具~ 起碼挨2年~

別墅

回覆 Shinglo2018 的帖子

謝謝分享

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

回覆 Shinglo2018 的帖子

系吖,仲要考慮到BB會唔會識屋企。我大囝當時三個月比亞媽湊,夜晚就狂喊。

大宅

2019新春慶豚圓

星期五放工由我媽度凑返bb返屋企,星期五晚同星期六我媽主力休息,我同老公帶bb週圍去玩,星期日下午帶返去我媽度,晚上係媽媽度食完飯,同父母傾下計就返屋企。

暫時感情ok,bb都痴我同老公。不過學樓上話,乜都要買double,尤其有d bb衫特別得意,我媽要求買多一份比佢等阿孫係佢度時有得著。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊