懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019勳章

請問我上一次m的第一日是11月27日,今日用clear blue digital驗話1-2 weeks. 乜唔係以上一次m的開始日起計嫁咩?咁我即係算1-2weeks 定4weeks呀?

別墅

2019新春慶豚圓

fat2342002 發表於 18-12-27 23:06
請問我上一次m的第一日是11月27日,今日用clear blue digital驗話1-2 weeks. 乜唔係以上一次m的開始日起計 ...

用period嚟計唔準 一般遲排卵早排卵都有影響週數 用超音波照size最準 我period同超聲波size差3week 用clear blue 嗰時驗到5week+ period數就9week 照出嚟6week
Clear blue係計hcg濃度 所以還好吧

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

fat2342002 發表於 18-12-27 23:06
請問我上一次m的第一日是11月27日,今日用clear blue digital驗話1-2 weeks. 乜唔係以上一次m的開始日起計 ...

cb個週數係話你受精左1-2 週,胎齡週數係2週+受精週數,所以你的胎齡應該係3週至4週之間。

別墅

2019勳章

ipcs 發表於 18-12-27 23:39
cb個週數係話你受精左1-2 週,胎齡週數係2週+受精週數,所以你的胎齡應該係3週至4週之間。
...

謝謝回覆。
咁請問我而家去得出懷孕證明醫院排期,定等多2星期先呢?

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

fat2342002 發表於 18-12-28 00:12
謝謝回覆。
咁請問我而家去得出懷孕證明醫院排期,定等多2星期先呢?

CB 1-2 wks,醫生度未必驗得出,如果要排政府唐氏檢查就過多3幾日等驗孕棒深d才去診所度出懷孕證明。
如果唔做Oscar(可以私家醫生度做T21或Nifty Pro),你可以得照完閃閃(7至8週)先排政府產檢都仲得。

別墅

2019勳章

ipcs 發表於 18-12-28 00:16
CB 1-2 wks,醫生度未必驗得出,如果要排政府唐氏檢查就過多3幾日等驗孕棒深d才去診所度出懷孕證明。
如果 ...

我都1516做唔做Oscar, 唔想兩邊結果有出入,自己嚇自己。。。

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

恭喜晒,醫院系以最後一次M計。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊