懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

去邊度可以睇到幾時有產前講座?
係唔係通常都免費?

大宅

2019新春慶豚圓

日京 發表於 18-12-27 23:11
去邊度可以睇到幾時有產前講座?
係唔係通常都免費?

其實只要留意住各大奶粉品牌嘅 Facebook 就會睇到。
最近見到係美贊臣開緊一月嘅講座。
我參加得好少講座,因為講嘅嘢都差不多。
美贊臣係安排得最好嘅...

而最有用嘅產前講座一定係政府醫院嘅產前講座,同埋 Mides 每月都會搞嘅講座。

仲有,政府醫院嘅產前運動班我都覺得要上呀。

複式洋房

2019新春慶豚圓

小驚 發表於 18-12-28 01:26
我參加得好少講座 ...
係呀, 我岩岩先報左美x臣1月個場, 唔知抽唔抽中呢?
https://www.meadjohnson.com.hk/articles/pclass

複式洋房

2019勳章

回覆 小驚 的帖子

講座通常講咩?有乜用架?

大宅

2019新春慶豚圓

wilfulivy 發表於 18-12-28 12:30
回覆 小驚 的帖子

講座通常講咩?有乜用架?

每間機構嘅講座都有啲唔同...
政府醫院嘅講座好有用,因為佢真係好實用,由產前準備到餵母乳都有詳細講解。

而 Mides 我覺得有用,因為聽完佢之後得突然理解晒唔同嘅衫仔有咩唔同,仲有 bb 公仔俾你舞
當然佢都係為咗 sell 佢地嘅品牌啦,不過唔買嘢都無咩所謂。

其他品牌嘅講座,我都係偏向睇贈品而揀。

wilfulivy    發表於 18-12-28 15:11

複式洋房

Like晒各大品牌FB就不時會有公佈講座資料, 我去咗7-8個, 最好去埋醫院果D產前講座(醫院website有資料)

個人覺得禮品最豐富:
美素佳兒 (易抽) - 送三角枕
美贊臣 (易抽) - 送哺乳枕
Kinetics (抽第2次先中) - 奶粉幾罐&其他雜項物品, 疫苗coupon
Mides (每月一號留意公佈) - 底衫仔, 牙膠, 手套仔
HIPP (易抽) - 貨size shower gel + 現金電子coupon

其他仲有雅培, 雪印, 雀巢 etc... 我就睇時間同禮品吸引程度去報名, 希望幫到你

wilfulivy    發表於 18-12-28 15:10

複式洋房

hamuhamu 發表於 18-12-28 13:41
Like晒各大品牌FB就不時會有公佈講座資料, 我去咗7-8個, 最好去埋醫院果D產前講座(醫院website有資料)

個 ...
我覺得個哺乳枕幾好用幾舒服, 我墊肚都係用佢

複式洋房

原來有咁多贈品!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

我都係睇fb架,其實好多媽媽去就係為咗拎贈品...

複式洋房

2019勳章

去邊度可以知美贊臣, 政府醫院同埋 Mides既講座期?

複式洋房

2019勳章

phphil 發表於 18-12-28 09:47
係呀, 我岩岩先報左美x臣1月個場, 唔知抽唔抽中呢?
https://www.meadjohnson.com.hk/articles/pclass
星期日我得閒呀, 報名先, THX!

複式洋房

2019勳章

hamuhamu 發表於 18-12-28 13:41

個 ...
THX A LOT LOT! 你覺得必D 贈品係必取/好用?

複式洋房

2019勳章

mzy 發表於 18-12-28 14:33
我覺得個哺乳枕幾好用幾舒服, 我墊肚都係用佢
哺乳枕都可以墊肚? 一物2用?

大宅

2019新春慶豚圓

日京 發表於 18-12-28 17:40
去邊度可以知美贊臣, 政府醫院同埋 Mides既講座期?

政府醫院要跟返你自己登記咗嗰間醫院,再登記....
你睇返醫院派俾你嘅資料會見到。
Mides 你上返佢嘅網頁,網頁有個分享會,就係講座

民房

咁係幾多週開始上?

大宅

2019新春慶豚圓

EKHO 發表於 18-12-28 21:52
咁係幾多週開始上?

有醫生証明就可以抽
政府醫院 book 到就可以去。

禁止訪問

2019勳章

複式洋房

日京 發表於 18-12-28 17:43
哺乳枕都可以墊肚? 一物2用?
係呀, u 型枕黎, 兩用都ok, 我覺得幾舒服

複式洋房

EKHO 發表於 18-12-28 21:52
咁係幾多週開始上?
其實無限既, 不過我個時頭3個月都想訓, 我就等到4個幾月穩定先開始報, 你有精神幾時報都得

民房

mzy 發表於 18-12-29 19:03
其實無限既, 不過我個時頭3個月都想訓, 我就等到4個幾月穩定先開始報, 你有精神幾時報都得

...

好呀 謝謝你

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊