美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一次買CDP, 聽人講好似幾好用, 請問
1. 有咩skincare / makeup 產品推薦 (我係乾肌) ??

2. 係邊到買平d?
百貨公司 / 機場 / 神戶元町店(資生堂認可店舖) ???

新手一問, 謝謝大家

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

我係機場買,免稅又唔駛拎餐死!
我會買佢skincare set,我鍾意用佢嘅hydrating lotion丶day and night cream

大宅

回覆 carolyktong 的帖子

機場買, 係咪都會送多d sample? SET 裝幾錢 (日元) ?day & night cream 係香港用, 夏天用會唔會太潤? 因我都想買

伯爵府

你會去神戶?會就去呢間,唔知係咪你講果間,免稅+85折,有sample送,唔算多,但價錢係最抵,記得online訂定!
其次就機場,refiner,le serum有大枝裝抵買好多,basic care set係9折都抵,通常送The Ginza sample
百貨公司,雖然有啲有95折,但退稅排幾十人+收手續費,某部分產品長期冇貨,一係每日限購要晨早同大陸人排隊買,有啲仲寫明唔會送sample,唔怕排先去百貨公司

大宅

回覆 Jessieyin 的帖子

神戶個間我見CDP 冇得ONLINE 訂定? 請問你係邊個網可以訂到?

珍珠宮

Jessieyin 發表於 18-12-28 12:04
你會去神戶?會就去呢間,唔知係咪你講果間,免稅+85折,有sample送,唔算多,但價錢係最抵,記得online訂 ...

唔好意思,想問呢間係乜黎?是否得日文?因我唔識打日文,Google唔到,謝謝你

男爵府

BK Milk勳章

留毛先
我都想知神户邊間買?thanks

伯爵府

sugar0325 發表於 18-12-28 13:05
回覆 Jessieyin 的帖子

神戶個間我見CDP 冇得ONLINE 訂定? 請問你係邊個網可以訂到? ...

https://www.motobura.co.jp/taxfree/
早幾日訂就得

伯爵府

迷人pinklady 發表於 18-12-28 21:24
唔好意思,想問呢間係乜黎?是否得日文?因我唔識打日文,Google唔到,謝謝你
...

係shiseido公認商戶,除咗有cpb,有shiseido唔同line,sk2,全部都tax free+有折
https://www.motobura.co.jp/taxfree/
早幾日訂就得

大宅

sugar0325 發表於 18-12-28 09:17
第一次買CDP, 聽人講好似幾好用, 請問
1. 有咩skincare / makeup 產品推薦 (我係乾肌) ??

我係百貨公司買 有啲高級藥妝店都有 不過有得退稅兼平過hk 我係百貨公司買就覺得安心啲
我勁推介美白防曬 無咩美白功效 但作為防曬好好 唔笠 唔化妝落街買下嘢 潤色效果已經好好 化妝前當base又好貼 我中性偏乾 參考下
另外鑽光餅都ok 不過只啱冬天用 冬天補粉好貼 好靚又有coverage 但夏天就唔得了 甩到一達達
近排試左唇彩嗰枝 之前係日本買 二百尾 好掋 質地令令地 唔乾 又自然 算平

男爵府

BK Milk勳章

Jessieyin 發表於 18-12-28 21:54
早幾日訂就得

Cdp枝base 差唔多平一半

Jp官網 12000yen 稅拔
Jm呢間tax free 5100yen

伯爵府

MRS_LIN 發表於 18-12-29 00:15
Cdp枝base 差唔多平一半

Jp官網 12000yen 稅拔

base正價係Jpy6000呀,冇base係Jpy12000喎

男爵府

BK Milk勳章

Jessieyin 發表於 18-12-29 00:35
base正價係Jpy6000呀,冇base係Jpy12000喎

係喎!我睇左錯枝foundation

珍珠宮

Jessieyin 發表於 18-12-28 21:56
係shiseido公認商戶,除咗有cpb,有shiseido唔同line,sk2,全部都tax free+有折
https://www.motobura.co ...

感謝你

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

回覆 sugar0325 的帖子

[size=16.799999237060547px]機場買, 係咪都會送多d sample?

一盒basic set 既 sample size,化妝棉果D

[size=16.799999237060547px]SET 裝幾錢 (日元) ?
[size=16.799999237060547px]39500 Yen,有洗臉丶爽膚水丶日丶夜霜 (其實係=單買既價[size=16.799999237060547px])

[size=16.799999237060547px]day & night cream 係香港用, 夏天用會唔會太潤?
[size=16.799999237060547px]薄薄搽我覺得OK喎,可能我本身乾肌

伯爵府

carolyktong 發表於 18-12-29 19:32
回覆 sugar0325 的帖子

機場買, 係咪都會送多d sample?

如果你用basic care,機場有set係水+day+night係正價9折,會平啲

別墅

Jessieyin 發表於 18-12-28 12:04
你會去神戶?會就去呢間,唔知係咪你講果間,免稅+85折,有sample送,唔算多,但價錢係最抵,記得online訂 ...

有無試過機場免稅店網上訂定?
會有sample送嗎? 謝謝

子爵府

carolyktong 發表於 18-12-28 10:56
我係機場買,免稅又唔駛拎餐死!
我會買佢skincare set,我鍾意用佢嘅hydrating lotion丶day and night cre ...

知唔知機場有無得買suqqu?

伯爵府

effy. 發表於 18-12-30 02:39

大阪機場冇試過網上訂呀
現場買有一set set sample送

男爵府

減齡達人勳章

effy. 發表於 18-12-30 02:39

我有上大阪機場網上免税店訂過cpb, 網上預訂有9折,買滿¥20,000 又會有sample送!

首頁

尾頁

跳至