自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019勳章

朋友介紹左份工,做既嘢相比依家會專d,未來發展前景會更好,人工都加左大約40%。但早前去左觀音廟求籤,問轉工求左支下籤,籤文意思仲話退身可得、進步為難。只宜守舊、莫望高攀。

依家搞到我個心十五十六唔知點好

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

試咗先。唔得先走

珍珠宮

回覆樓主:

成年人自己分析吓啦
仲有唔好咁鬼迷信

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cbeyond 發表於 18-12-28 09:22
成年人自己分析吓啦
仲有唔好咁鬼迷信

係wo

*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

象牙宮

回覆樓主:

隨心

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

比我會留底.. 之前我同你一樣, 求簽下下, 之後都轉, 唉.. 都依家都後悔梗

大宅

2019新春慶豚圓

如果本身迷信,又求到下簽,自己心唔安,咪唔好走。成日形住形住,又記住簽文,好都變衰

別墅

2019勳章

barbielun 發表於 18-12-28 15:02
如果本身迷信,又求到下簽,自己心唔安,咪唔好走。成日形住形住,又記住簽文,好都變衰
...

我自己又衰,怕之後無左呢個好機會

男爵府

咁唔好轉
轉左仲衰

翡翠宮

你唔信就唔會求啦,求左又唔想信

伯爵府

kylist1969 發表於 18-12-28 09:18
朋友介紹左份工,做既嘢相比依家會專d,未來發展前景會更好,人工都加左大約40%。但早前去左觀音廟求籤,問 ...

機會來到試過盡過力才不枉此生
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

男爵府

回覆樓主:

想問下,你去邊間求?
我都想轉下工。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

朋友介紹左份工,做既嘢相比依家會專d,未來發展前景會更好,人工都加左大約40%。但早前去左觀音廟求籤,問 ...
轉,我信命運由你創。
好既信,唔好既忘記,如果自己要仍住一定唔好,只會自我實現佢既說話。

男爵府

唔好轉。因為你無信心,未ready.

男爵府

加40%喎

侯爵府

2019新春慶豚圓

我和你差不多,又係求左支下簽, 大意話未係時間轉,不能升任,所以未必見得成!宜守舊!
下個星期有一份second in
心情好忐忑,冇乜信心
不過到時候又可能因為覺得自己唔得,本住輸黎見,冇壓力見反而見得成

發夢中

如果好似樓主有offer, 又加四成人工,我應該記不起支簽講乜⋯ 去馬

子爵府

唔試過唔甘心, 唔得咪再轉囉, 呢個世界又唔係得2份工.

子爵府

2019新春慶豚圓

4 成真係好多但係你本身自己個人忍唔忍得先? 四成人工如果可以補償你嘅唔開心咁你就去馬啦,利申,我會轉如果係四成人工嘅話

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

vivibabyvivi 發表於 18-12-28 16:26
你唔信就唔會求啦,求左又唔想信

我都即時咁諗

大宅

cbeyond 發表於 18-12-28 09:22
成年人自己分析吓啦
仲有唔好咁鬼迷信

認同

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊