自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

sheep2 發表於 18-12-28 12:38
得返咁少可能要珍而重之

伯爵府

光頭 加上高大一副好body等於型
光頭 身形矮小加上一身肥肉等於
你話點會唔緊守最後嗰幾條呢!

象牙宮

回覆樓主:

光頭會凍

男爵府

回覆樓主:

試過見到有大風吹起咗阿叔個barcode頭,原來得一撮頭髪,但留得勁長,鋪得靚靚係頭頂,一吹起個樣勁搞笑。

wcpcelia    發表於 19-1-3 11:16

禁止訪問

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我曾經有兩個男仔朋友三十未夠就光頭,問過其中一個廿幾開始脫髮嘅,靚仔一名,我問佢點解唔剃光,仲型仔啦,佢好語重深長咁話:你冇脫髮問題,當然想得好豁達,但當事人總係想留得幾多得幾多嘛。佢係咩醫生話好,咩偏方話有效都去試下,但總係得果短短幾分,佢話點都好過光晒,佢驚一剃光以後真係寸草不生。

我老公又係因為遺傳而三十幾就開始地中海,佢後來把心一橫剃光佢,我識佢果陣已經係光頭,事實係比真實年齡望落後生七八年,不過都要睇人,有D人唔襯光頭look。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

teresayan07 發表於 18-12-27 20:56
其實好似話剃光頭都唔易打理... 同埋剃左頭就要帶帽.. 因為頭皮直接比太陽曬住其實好唔舒服... 可能人地唔 ...

呢樣真,我老公就係光頭,要成日剃,keep住個look,仲煩過我地女人,冬天要戴帽,唔係一般冷帽,太大個窿果D唔夠暖,太厚身又熱,瞓果陣有時又凍,夏天唔戴帽會晒燶,食辣嘢成頭出汗又要抹。。。所以光頭打理上都好麻煩。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

牛年勳章

唔係個個剃光頭都好睇, 光頭好難打理, 光頭易曬傷

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Cutemum123 發表於 18-12-28 11:35
其實出街見到啲叔父寧願留個地中海頭留到barcode咁

我唸要多d「同理心」去思考呢個問題,唔係話光頭型d,就可以要解釋到。到你自己冇頭髮,可能又唔係咁唸。

簡單講,每個人都有自己既選擇囉。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

你覺得光頭型d,可能人地真心覺得飛飛下至夠型呢

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Cutemum123 發表於 18-12-28 11:35
其實出街見到啲叔父寧願留個地中海頭留到barcode咁

當人地仲有小小,就會好好珍惜

伯爵府

2024年龍年勳章 2018父親節勳章

出街見到有d身形 fit既同黑膚色!! 再剷Skin head 留鬚根就型㊣!

子爵府

回覆樓主:

男女(想法)有別,正如男人都唔明點解女人生完仔會走樣…… 。點解要把性別和年齡的缺點做話題、挖苦男人/女人最痛呢?

子爵府

BK Milk勳章

我老公20幾歲就剃光了,我覺得佢好型。所以真係頂唔順D男人得幾條頭髮都仲要keep住,好肉酸(Sorry!)

wcpcelia    發表於 19-1-3 11:16
不同傻子爭辯, 否則就搞不清誰是傻子了.

頭等人, 有本事, 沒脾氣; 二等人, 有本事, 有脾氣; 末等人, 沒本事, 大脾氣.

與其說是別人讓你痛苦,不如說自己的修養不夠。

一個常常看別人缺點的人,自己本身就不夠好,因為他沒有時間檢討他自己。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

保得一條得一條

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

恆毛更加唔可以剪。

子爵府

回覆樓主:

光頭如不做好防晒好易有皮膚cancer.
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

首頁

尾頁

跳至