想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 jackie_bee2005 的帖子

你幾時做呀?醫生話休息一個月就可以開針生bb祝你一切順利!

大宅

wanwanwan2016 發表於 19-1-19 10:46

我book左2月中做手術呀

大宅

wanwanwan2016 發表於 18-12-28 15:56
前排找周醫生,想睇不育,點知發現輸卵管有陰影,話影該係積水,要先處理,可能夾住佢,可能切左佢,之後就 ...

我12月個陣係私家做左,我住左2日1夜就出院,好快無事第四日仲追巴士~呢個手術好輕Ken ,同我之前個次做微創切朱古力,係小毛見大毛所以你吾使太擔心~我而家都準備等放胎啦~

不過你抽左卵未?我建議你抽左先做切取手術,

大宅

回覆 Dalkishan 的帖子

你係邊個醫生做?我諗住三月中做,二月太忙,做唔到!

我昨天睇多一個醫生,佢話暫時只見一邊輸卵管有事,另外一邊要手術時檢查先知。
但治療方案同周醫生一樣。

上次去周醫生覆診,話可以不抽卵,博另一邊無事。

大宅

加油,祝順順利利。

大宅

唔知中醫對輸卵管積水有沒有效用????有沒有jm有經驗?

更新:
最近朋友介紹左位中醫比我
醫師話可以用三個月至半年時間調理,清咗d積水及發炎

其實我都唔知可唔可信,但叫做買個希望,希望唔駛做手術。
或者三個月後再去照超聲波,睇吓積水有沒有少到。

大宅

wanwanwan2016 發表於 18-12-28 15:56
前排找周醫生,想睇不育,點知發現輸卵管有陰影,話影該係積水,要先處理,可能夾住佢,可能切左佢,之後就 ...

如果想生b,最好做左先,唔係的話好易宮外孕同影響著床

別墅

wanwanwan2016 發表於 19-1-19 10:46

做完腹腔鏡要一個月後先可以開針?

大宅

回覆 hr522 的帖子

醫生係咁講。當然要睇每個人不同情況。

大宅

回覆 ncfamily 的帖子

我都知西醫理論係咁,覺得手術都係要做。
但有朋友叫我睇中醫,唔知有冇幫助???

如果大家有相關資料就話我知

畢竟我都38,等唔到。。。

別墅

hr522 發表於 19-2-17 23:06
做完腹腔鏡要一個月後先可以開針?

醫生都建議做完一個cycle先再開始。

複式洋房

我都係睇周醫生,促排卵的時侯,發現输卵管積水,我係抽完卵之後,安排腹腔鏡手術,切咗條输卵管,手術好顺利,第二日就可以出院!

大宅

回覆 Kelly-Mei 的帖子

家人叫我睇中醫。我暫時食咗一個月中葯,諗住食多兩個月再去搵周醫生照,希望有改善,唔駛做手術。不過我自己唔太信中醫可以咁易搞得掂,尤其係輸卵管內嘅絨毛,功能如果唔ok,最終都係宮外孕………只當調理身體

希望你快d休息完,可以開針。
另外,請問手術費total幾多?方便講嗎?

複式洋房

wanwanwan2016 發表於 19-3-13 20:03

家人叫我睇中醫。我暫時食咗一個月中葯,諗住食多兩個月再去搵周醫生照,希望有改 ...

输卵管有事搵中醫都幫唔到你,我一直够有睇中醫調理,我有做埋宫腔鏡同一D其他嘢,一定唔一様

複式洋房

wanwanwan2016 發表於 19-3-13 20:03

家人叫我睇中醫。我暫時食咗一個月中葯,諗住食多兩個月再去搵周醫生照,希望有改 ...

可PM醫生地或者名嗎?

複式洋房

我同你一様情况,我舊年10月底係仁安做咗依個手術,第二日就可出院唔好太擔心,好快就可恢復!

大宅

回覆 Ayakwan 的帖子

我想等埋遲d照埋超聲波先知有冇用,如果有效到時先pm.大約等多一兩個月~

複式洋房

wanwanwan2016 發表於 19-3-25 14:42

我想等埋遲d照埋超聲波先知有冇用,如果有效到時先pm.大約等多一兩個月~

周醫生全名或地址、可PM嗎?thx

大宅

我前兩日去咗第三個醫生度照超聲波,醫生話無積水啦!我覺得好幸運,希望黎緊plan生BB都順利啦!

大宅

Kelly-Mei 發表於 19-3-13 12:34
我都係睇周醫生,促排卵的時侯,發現输卵管積水,我係抽完卵之後,安排腹腔鏡手術,切咗條输卵管,手術好 ...

請問手術幾錢?切一邊?我都須要做,如果排政府唔知排幾耐

首頁

尾頁

跳至