自由講場

跳至

首頁

尾頁

版主

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

剛從信箱拿取信件,赫然發現久違了,以手寫地址的信件;沒有收件姓名,再看回郵地址,一切明白了!深深佩服某教傳教的毅力,行文滿滿一張單行紙,那種誠意現今少見。本人已有宗教信仰,對信內容沒有細看內容,故心感抱歉枉費了別人的一番心意了!

註:絕無冒犯任何宗教之意,切勿誤解。謝謝!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

禁止訪問

回覆樓主:

版主

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

cinda72. 發表於 18-12-28 17:03
打印張了凡4訓咪得囉

咁咪唔夠誠意囉我更加一手扔落廢紙箱添呀

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

suetchingBB 發表於 18-12-28 16:25
剛從信箱拿取信件,赫然發現久違了,以手寫地址的信件;沒有收件姓名,再看回郵地址,一切明白了!深深佩服 ...

嘩,又真係好有誠意,而且手字都唔錯。

版主

tester5 發表於 18-12-28 18:04
嘩,又真係好有誠意,而且手字都唔錯。

證明日子真係可以有功呀但我一定唔會抄

侯爵府

我舊年都收過, 我都好佩服. 但不是同一SENDER.

版主

29XX86 發表於 18-12-28 18:36
我舊年都收過, 我都好佩服.

同一個會?慈雲山?(但我唔係住呢區的)

侯爵府

suetchingBB 發表於 18-12-28 18:38
同一個會?慈雲山?(但我唔係住呢區的)

不是呀, 我住新界西, 教會也是同區.

寶石宮

suetchingBB 發表於 18-12-28 18:34
證明日子真係可以有功呀但我一定唔會抄

睇到攰,莫講話抄

版主

29XX86 發表於 18-12-28 18:41
不是呀, 我住新界西, 教會也是同區.

咁睇黎佢地傳揚方法一致,無分地域疆界

版主

milktealai 發表於 18-12-28 18:58
睇到攰,莫講話抄

所以我無睇,只著眼喺一手靚字同好多字

侯爵府

suetchingBB 發表於 18-12-28 19:34
所以我無睇,只著眼喺一手靚字同好多字

寫比我果封D字蹟都好靚架, 我其實都信基督, 但無返教會好耐, 雖然我信, 但都唔會因為呢封信而返返教會, 所以, 我唸傳教效力不大.

版主

29XX86 發表於 18-12-28 19:40
寫比我果封D字蹟都好靚架, 我其實都信基督, 但無返教會好耐, 雖然我信, 但都唔會因為呢封信而返返教會, 所 ...

佢地傳教既決心同毅力,我係真心佩服既,只係有啲over左既情況唔係太識欣賞

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

tsung 發表於 18-12-28 17:01

tsung    發表於 18-12-28 22:13

大宅

手寫好有心

男爵府

suetchingBB 發表於 18-12-28 16:25
剛從信箱拿取信件,赫然發現久違了,以手寫地址的信件;沒有收件姓名,再看回郵地址,一切明白了!深深佩服 ...

佢哋傳教係咪打份工咁性質,係咪有糧出? 成日係街見成班人攞住本嘢有個書架係隔離,唔知企幾耐? 唔駛返工食風? 個人疑問,不喜勿插

大宅

suetchingBB 發表於 18-12-28 20:19
佢地傳教既決心同毅力,我係真心佩服既,只係有啲over左既情況唔係太識欣賞
...

可唔可以影晒成張比我睇?

伯爵府

不過呢間唔係基督教天主教

男爵府

啲字好靚

首頁

尾頁

跳至