自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

香蜜係必睇之選,火神好正
大結局我竟然好唔捨得,而家睇緊鄧倫其他劇頂下先

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

ash_yehyeh 發表於 18-12-28 21:23
有無睇香蜜沉沉燼如霜?

好睇到不能自拔,唔好以係鬧劇,係一套拍得好好嘅古裝劇,導演係香港人

咦,我真歐,連聽都未聽過

謝謝推介,看看先

珊瑚宮

是是但但 發表於 18-12-28 23:25
我追緊韓劇皇后的品格,節奏都幾快,不過佢未播哂,追得太貼就要等了。
...

打從太陽的後裔開始我就戒了跟車太貼,個個星期等到頸都長

珊瑚宮

ash_yehyeh 發表於 18-12-28 23:32
JM
推介你睇雙世寵妃,有第一同第二季,可以止到下渴

謝謝,research 一下先

珊瑚宮

annakit 發表於 18-12-29 00:18
三生三世十里桃花, 琅琊榜

上面的必修課,我已經完成了

不過係可以列入為重點推介重修的 refresher course

伯爵府

crvcrv 發表於 18-12-28 23:54
喬妹 : 男朋友

男朋友喬妹個打扮妹成熟,好睇嗎?

水晶宮

回覆樓主:

呢排冇劇煲,留毛先

水晶宮

ash_yehyeh 發表於 18-12-28 21:23
有無睇香蜜沉沉燼如霜?

好睇到不能自拔,唔好以係鬧劇,係一套拍得好好嘅古裝劇,導演係香港人

香蜜我連書都睇埋,比電視劇更Sweet

水晶宮

rose-mag 發表於 18-12-29 09:59
雙世2複雜d, 同埋用番同一個戲軌,有d重複,但得意在八爺嘅情敵係自己,但2入面八王爺個造型相對冇太子咁 ...

雙世2我女睇咗,佢好鍾意月七

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

呢排追緊韓劇
阿爾罕布拉宮的回憶
集集都好緊張,好睇

水晶宮

rose-mag 發表於 18-12-29 09:59
雙世2複雜d, 同埋用番同一個戲軌,有d重複,但得意在八爺嘅情敵係自己,但2入面八王爺個造型相對冇太子咁 ...

你之前介紹嘅萌妻食神開頭幾集麻麻,越後越好睇

男爵府

陪月勳章

回覆樓主:

我煲緊舊劇,上星期煲完後宮甄嬛傳,宜家煲緊羋月傳。睇完想煲mo則天。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

whywhite22 發表於 18-12-29 10:40
雙世2我女睇咗,佢好鍾意月七

就係多咗個八王爺,由陳宥維演(萌妻有份演) 分薄咗月七戲份 月七時裝造型正
鄧倫就快有套新劇上,叫海棠經雨胭脂透,民國背景,女主係李一桐,仲有方中信同李若彤。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

whywhite22 發表於 18-12-29 10:42

你之前介紹嘅萌妻食神開頭幾集麻麻,越後越好睇 :happy ...

有冇煲小說?小說好睇n倍

水晶宮

rose-mag 發表於 18-12-29 11:06
就係多咗個八王爺,由陳宥維演(萌妻有份演) 分薄咗月七戲份 月七時裝造型正
鄧倫就快 ...

我一向唔睇民國片,但又想睇鄧倫

水晶宮

rose-mag 發表於 18-12-29 11:07
有冇煲小說?小說好睇n倍

萌妻有煲埋小說,我睇完鍾意嘅劇多數會跟住煲小說,將男女主角代入去睇

王國長老

whywhite22 發表於 18-12-29 11:41
萌妻有煲埋小說,我睇完鍾意嘅劇多數會跟住煲小說,將男女主角代入去睇
...

萌妻小說完整好多,同埋更人性,角色入面嘅結局大部份都算幾好,劇前面講山寨太多,後面舖排唔好。

男爵府

回覆樓主:

最近煲紅高梁,估唔到又幾好睇

王國長老

回覆樓主:

一月有好幾套新戲上

子爵府

我睇緊阿爾布xxxxxx的回憶
個名太長....記吾住

首頁
12345...9

尾頁

跳至