懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

FB體驗帳戶

2019勳章

見到食物就覺得噁心,好多胃氣,手腳無力⋯有時仲覺得心跳快左⋯難受到想喊⋯點算

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我第一胎又係五週已食不落…仲嘔到入左四次醫院吊鹽水……四個月後先好少少…………加油~係好辛苦…但會過去的!!

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我,剛剛5週幾,乾嘔,無胃口,頭暈。

別墅

2019勳章

我會~ 不過11週後胃口返哂尼~

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 DHA勳章

有 但到11.12w好左好多

FB體驗帳戶

WKTSUI123 發表於 18-12-28 22:35
見到食物就覺得噁心,好多胃氣,手腳無力⋯有時仲覺得心跳快左⋯難受到想喊⋯點算

...

我嗰時都係大約五週開始嘔,試過一日20幾次要入醫院。上網睇過其實冇乜嘢特別方法,因為依個係一個過程。不過安慰嘅係當時醫生(仁安非常有名婦科醫生)講,通常嘔得咁犀利個BB會比較穩,之後醫生比咗啲止嘔藥有需要時食,情況先有好轉。
辛苦得滯唔好忍,醫生比嘅止嘔藥係絕對安全。另一個方法,我會不斷上網睇睇其他媽媽有幾辛苦,咁我就知道有同路人,而且自己已經唔算係最辛苦嗰個。過咗四個月,胃口就會帶到補返數。祝一切順利。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

你咁嘅反應都係好正常嘅,過一陣就會比較舒服喇,加油亞媽媽

大宅

2019新春慶豚圓

JoyfulPraymama 發表於 19-1-2 21:14
我嗰時都係大約五週開始嘔,試過一日20幾次要入醫院。上網睇過其實冇乜嘢特別方法,因為依個係一個過程。 ...

講得0岩,我要14週先有胃口,初頭我都係咁,我都係又嘔又無胃口,又有野頂住頂住,周身唔舒服。而家好好多,而家驚自己食得太多太肥,加油

別墅

2019勳章

JoyfulPraymama 發表於 19-1-2 21:14
我嗰時都係大約五週開始嘔,試過一日20幾次要入醫院。上網睇過其實冇乜嘢特別方法,因為依個係一個過程。 ...

我完全冇嘔過
我都好驚吾穩

大宅

2019勳章

CccHT 發表於 19-1-2 22:21
我完全冇嘔過
我都好驚吾穩
Me too, 6w完全冇嘔又冇反胃,我都驚..........

別墅

2019勳章

kinkiking1129 發表於 19-1-2 22:44
Me too, 6w完全冇嘔又冇反胃,我都驚..........

好似吾嘔感覺吾實在
但有D人可能冇咁早嘔

大宅

我覺得換鬆d bra同褲頭之後好好多

大宅

2019勳章

CccHT 發表於 19-1-2 22:21
我完全冇嘔過
我都好驚吾穩

我都無....仲要勁好胃口(emoji)(emoji)(emoji)
用心甘情願既態度..去過隨遇而安既生活~!http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb13.gif

別墅

2019勳章

boababe 發表於 19-1-3 12:37
我都無....仲要勁好胃口(emoji)(emoji)(emoji)

我都係 食極都吾飽...
您依家幾week?

大宅

2019勳章

CccHT 發表於 19-1-3 15:47
我都係 食極都吾飽...
您依家幾week?

我未睇醫生....因為我做ivf我唔識計...我上網睇大約5 weeks(emoji)
用心甘情願既態度..去過隨遇而安既生活~!http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb13.gif

別墅

2019勳章

boababe 發表於 19-1-3 15:54
我未睇醫生....因為我做ivf我唔識計...我上網睇大約5 weeks(emoji)

我用apps計都係大約5week
我諗住月尾先照

大宅

2019勳章

CccHT 發表於 19-1-3 18:49
我用apps計都係大約5week
我諗住月尾先照

醫院姑娘叫我14/1去照....(emoji)(emoji)

大宅

食唔落野,冇胃口,口淡口苦,食乜都好似落左苦瓜煮咁

別墅

kinkiking1129 發表於 19-1-2 22:44
我都係!明明抽血確實有料到。但係冇嘔又冇反胃。只係胸痛,唔多覺有其他唔舒服。

別墅

2019勳章

babybreadmama 發表於 19-1-3 19:44
我都係!明明抽血確實有料到。但係冇嘔又冇反胃。只係胸痛,唔多覺有其他唔舒服。
...

我都有胸痛同訓極吾夠(訓16個鐘)
我誇張到驗左5支

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊