自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

暑假由西歐返香港既來回機票, 坐歐洲航空公司既機, 要轉機, 旅行時間超過1個月, 唔可以改期或cancel, 一張機票幾錢至算平? 你地買過既暑假平機票要幾錢?

近年我買既機票都要約EUR650左右. 曾經見過 finnair 有EUR560 既機票, 係咪算好平?

Thx.

侯爵府

歐洲出發係貴過香港出發,今天暑假我坐Qatar飛歐洲逗留三星期左右$4055

bosch    發表於 18-12-30 07:36

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

bosch 發表於 18-12-28 18:32
暑假由西歐返香港既來回機票, 坐歐洲航空公司既機, 要轉機, 旅行時間超過1個月, 唔可以改期或cancel, 一張 ...

你地幾時放暑假?

今年9月見明年finnair 好平,經網上agent 買€495,1 大3小 €1800.. 但我一帶3會好辛苦,所以都係搭直航。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

shobi 發表於 18-12-28 19:15
歐洲出發係貴過香港出發,今天暑假我坐Qatar飛歐洲逗留三星期左右$4055

Not really, 我剛睇一月份,我返香港係€590, 但想買由香港過後要$11800,大家都係cx 直航。

但有其他平d 要轉機選擇。

男爵府

回覆樓主:

我啱啱買咗CX 6月26飛 8月6號走。愛丁堡香港. 1大2小 £1500.

bosch    發表於 18-12-30 07:36

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我愛Corina 發表於 18-12-29 03:23
你地幾時放暑假?

今年9月見明年finnair 好平,經網上agent 買€495,1 大3小 €1800.. 但我一帶3會好辛苦 ...

我地 7月頭放暑假.

你9月睇果個價好平. 我呢個月睇一直係 finnair 最平, 我諗多幾諗就加左價, 而家expedxa 賣 €550 (官網 €593), BA 貴少少排第二. finnair 個promo 得番2日, 係時侯決定而家買 finnair 定係再等下先.

你一打三坐直航好勁呀, 我覺得都好辛苦, 日頭要 entertain 三個人, 到瞓覺時間時係派早餐等落機, 你一樣冇得抖... 我而家怕坐日機, 所以唔揀直航, 長途果程貴少少都要坐夜機.

首頁

尾頁

跳至