自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

大家覺得有咩好食 / 買得過 ?
我只係食過, 未來漢堡

伯爵府

佢嘅海南雞(當然唔係真雞)

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我個仔只食過一次,佢叫我以後唔好帶佢再食,小朋友唔識欣賞; 不過都不是我杯茶。

侯爵府

黃薑飯

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

又貴又難食
我同事全素,有日一齊食(之前已食過一兩次),下午齊齊肚痛,之後blacklist左

伯爵府

回覆 jnc. 的帖子

Prince bldg ? I like burger and avocado sandwich

男爵府

Charlotte_mom 發表於 18-12-29 20:17
又貴又難食
我同事全素,有日一齊食(之前已食過一兩次),下午齊齊肚痛,之後blacklist左
...

咁大鑊 ,食咗乜嘢肚痛 ? 我覺得佢賣嘅 零食 ,睇真D label 都係有人工添加剂, 唔係咁natural, 同埋真係貴, 似係一間用素食/健康 形象 去包裝嘅企業 ,其實如果要食自然有機野 ,我覺得都係 還原基本步,去街市買新鮮食物

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

blue02 發表於 18-12-29 20:46

咁大鑊 ,食咗乜嘢肚痛 ? 我覺得佢賣嘅 零食 ,睇真D label ...

唔記得了,兩個人叫唔同野食,齊齊肚痛

大宅

Charlotte_mom 發表於 18-12-29 20:17
又貴又難食
...
同意!去尖沙咀食過,Beyond Burger好怪、冬陰公粉好難食仲有啲臭,幾十蚊一支cold pressed juice係大陸生產嘅..... 我都blacklist咗。

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

題外話,旺角嗰個商場好型

男爵府

Viviluby 發表於 18-12-29 21:14
同意!去尖沙咀食過,Beyond Burger好怪、冬陰公粉好難食仲有啲臭,幾十蚊一支cold pressed juice係大陸生 ...

大陸生產? 大陸生產唔係問題, 始終成本平 ,又近啲 ,運輸成本低, 我淨係關心佢嘅食材 係咪佢哋標榜咁天然 ,有時候我見佢哋賣嗰啲零食 food label竟然有一抽E字頭嘅添加劑 ,真係好頂唔順 好心買手 入貨要嚴謹啲 既然你間鋪頭 係標榜素食天然 就唔好 掛羊頭賣狗肉 ,而家消費者好精明 ,同埋我唔係好鍾意 啲零食都係好多包裝, 造成垃圾

珍珠宮

jnc. 發表於 18-12-29 19:20
大家覺得有咩好食 / 買得過 ?
我只係食過, 未來漢堡

粟米餃買回家放湯好味
堂食過炒烏冬一般

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

blue02 發表於 18-12-29 22:53

大陸生產? 大陸生產唔係問題, 始終成本平 ,又近啲 ...
成本低但都要成四十蚊300ml嗰吓覺得中伏,出面咁多本地製造同外國入口使鬼買佢

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊