自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

請問食完鹿茸後是否要戒口 ?如需戒口要戒幾耐?

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我只諗到羅白,其實我就冇特別介,除非坐月

公爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

以前跟中醫指示食過一排,無特別叫戒 d 乜

當然食得鹿茸都係虛弱底,生冷寒涼幾時都少食為妙

男爵府

zitzai 發表於 18-12-30 12:02
以前跟中醫指示食過一排,無特別叫戒 d 乜

當然食得鹿茸都係虛弱底,生冷寒涼幾時都少食為妙

唔該

男爵府

blackberry 發表於 18-12-30 11:43
我只諗到羅白,其實我就冇特別介,除非坐月

唔該曬

別墅

mloved0210 發表於 18-12-30 11:19
請問食完鹿茸後是否要戒口 ?如需戒口要戒幾耐?

我都戒緊口唔食得糖,魚,白蘿蔔,水果蔬菜,生冷野,寒涼野,唔飲得茶。嚴格d咁戒好似要戒一星期,但我只戒2.3日。

男爵府

lovinxenia 發表於 18-12-30 12:51
我都戒緊口唔食得糖,魚,白蘿蔔,水果蔬菜,生冷野,寒涼野,唔飲得茶。嚴格d咁戒好似要戒一星 ...

真係好多野唔食得 如果唔係生完BB,都唔好食D咁號3補野

公爵府

mloved0210 發表於 18-12-30 13:05
真係好多野唔食得 如果唔係生完BB,都唔好食D咁號3補野

生冷寒涼嘢都唔好食
戒下口喇,都系幾日啫,之後身體好就大把好嘢食

男爵府

食前食後都要,好煩的

子爵府

記得飲左去濕野先,之後日子先可飲鹿茸

男爵府

cara.mak 發表於 18-12-30 13:13
記得飲左去濕野先,之後日子先可飲鹿茸

請問係未飲去濕茶? 因為我係食鹿茸鹿尾羓高麗參㗎

子爵府

mloved0210 發表於 18-12-30 13:14
請問係未飲去濕茶? 因為我係食鹿茸鹿尾羓高麗參㗎

進補前都最好先去一去濕幾先。 去濕可能自己煲果啲。 或者你問下藥房都應該會教你同幫你配。陪月教我的。

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

lovinxenia 發表於 18-12-30 12:51
我都戒緊口唔食得糖,魚,白蘿蔔,水果蔬菜,生冷野,寒涼野,唔飲得茶。嚴格d咁戒好似要戒一星 ...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊