自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

記憶中,我無去過佛山,亦無坐過香港出發嘅直通巴士,唔好笑我無知,今次我pat pat痕,book左酒店就出發,hea遊佛山兩日兩夜,主力食,悠閒地食。

若果大家有興趣,我可分享多d

to be continued...

(update #12, #16, #18, #26, #27, #40, #41

Cheuk2012    發表於 18-12-31 00:13

子爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

等分享

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

有興趣

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

等待

瑪瑙宮

millmill 發表於 18-12-30 12:35
記憶中,我無去過佛山,亦無坐過香港出發嘅直通巴士,唔好笑我無知,今次我pat pat痕,book左酒店就出發,h ...

使几錢到

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

等你分享
唔使急,最緊要快

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

等分享

水晶宮

記憶中,我無去過佛山,亦無坐過香港出發嘅直通巴士,唔好笑我無知,今次我pat pat痕,book左酒店就出發,h ...

我想問下,佛山點解間間食店都有饅頭食既?

我家人餐餐影既相都係有呢樣嘢

我以為係上海點心嚟既添

水晶宮

回覆 millmill 的帖子

有咩景點?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我想睇下啲相或者大自然嘅景色
謝謝分享
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

我鄉下,我好耐無返過,都想知而家係點。。。等你分享

子爵府

多謝大家嘅留言,等我同大家分享下今次佛山之旅:

之前講到,我今次第一次去佛山,亦係第一次坐直通巴士。。。

星期五下晝5點,我喺觀塘APM買直通巴士飛,只係買左單程,因為無planning,所以諗住去到睇下情況如何,今次係屬於即買即去,咁岩買左飛等左二十分鐘左右就上車。

我同C6兩個人,拿左個24吋喼出發,我覺得拿喼好明智,第一,我唔駛執喼,要乜就放乜入去,好方便,亦因如此,所以先算夠衫著。第二,上車前,喼放車下面個行李格,手上無乜野拿,所以坐旅遊巴先坐得舒服。第三,就算我買少少野,都夠放晒入喼,回程亦會坐得舒服。

Cheuk2012    發表於 18-12-31 00:13

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

millmill 發表於 18-12-30 18:43
多謝大家嘅留言,等我同大家分享下今次佛山之旅:

之前講到,我今次第一次去佛山,亦係第一次坐直通巴士。 ...

玩得開心D,新年快樂!

伯爵府

環保接龍勳章

回覆樓主:

等分享

子爵府

頭先講到買飛。。。

補充下價錢:單程觀塘去佛山,$110一個人。

呢次個天氣麻麻,呢幾日有d凍,d衫勉強夠,所以觀光就盡量減少。若果暖番d就好喇,因為一般店鋪都無室內暖氣,所以有d地方都有d凍。

先講下點解會揀去佛山,想離開香港玩兩日,食同hea為主,酒店亦想住靚d,所以係搵左酒店先,今次住豪d,所以book左佛山間洲際酒店,價錢係$1000樓下,已包稅同服務費,我無要到早餐,因為想訓晏d,同埋出去食多d。

岩岩喺佛山上車,返香港途中。。。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

子爵府

回覆樓主:

頭先講到book酒店。。。

先講講車程,觀塘出發,上左幾個站嘅客後,就直駛深圳灣口岸,過完關,就等內地段去佛山嘅車,深圳灣落車係有洗手間,上佛山嘅車前都有間鋪有野食野飲賣,但因為過左關,所以只收人仔。

下晝5點20嘅車,去到佛山已經係晚上9點幾,我喺南海體育館落車,然後截的士返酒店,落落車位離酒店幾近,加上的士便宜,10零蚊人仔去到酒店,只係路上截的士要有d耐性。

去到洲際check in,由於我係某一個級數嘅會員,有得upgrade我去湖景單位,加上我要求高層,所以房嘅景觀都幾開揚,先俾幾張房望出去嘅景大家睇睇先。

伯爵府

開心吸收勳章

tsung 發表於 18-12-30 20:15

tsung    發表於 18-12-31 08:17

別墅

認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至