夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

soso1227 發表於 19-1-3 00:01
今時今日,女人唔需要靠男人,
點解要接受男人去滾。
除非得到伴侶同意,
真係好唔明點解冇本事都可以去滾例如:地盤佬

大宅

hawflakes 發表於 19-1-3 21:08
Mentally 同 physically 都係以家為先!但老婆嘅感受就可以完全忽略嗎?明白有小三的男人,可以對老婆很決 ...

其實好多港女要求層樓落佢名, 有D多餘,
反正離婚, 都係所有資產 / 2.....

大宅

soso1227 發表於 19-1-3 20:27
你又錯,
除左錢,
仲要時間丶體力和「食力」,

咁其實做咩事, 都要有所平均.
人參, 日日食都會爆血管啦....

別墅

hawflakes 發表於 19-1-3 21:08
Mentally 同 physically 都係以家為先!但老婆嘅感受就可以完全忽略嗎?明白有小三的男人,可以對老婆很決 ...

男人用下面思考

別墅

hawflakes 發表於 19-1-3 21:15
我係,努力要雙方,我見佢有付出,我自己盡量做番平時甘!但偶然都會諗起佢啲衰嘢!糾結係點解佢會咁樣對 ...

同路人
心情起伏不定
覺得好似精神病咁,無諗起嘅時候好開心同佢相處,一諗起佢同樣咁錫過小三,做過同我做過同樣嘅野,就好唔開心,好心痛,有諗佢當時個心已經無左我

佢認錯嗰時又話同佢無感情,真係嬲!
重複諗住呢啲野,真係人都癲!

複式洋房

Babypru168 發表於 19-1-4 22:27
同路人
心情起伏不定
覺得好似精神病咁,無諗起嘅時候好開心同佢相處,一諗起佢同樣咁錫過小三,做過同我 ...

exactly, 我都感覺自己痴左線,有病。
突然會好down,
突然好似好正常,
男人真係因為生活迷失到一個點做呢d事?其實理智既我唔信,感情既我叫我信!原諒了,但要忘記甚至放下系何等難?!點解佢地既錯要我地女人佢承受?後果無左個家,婚姻失敗,佢地又承受唔到?
why?
太多點解,
每日系腦海不斷無限loop,好痛苦.

男爵府

回覆 olivia0815 的帖子

right,有左小朋友之後重心放左落頭家小朋友,完全忽略左老公
少少事就ee哦哦,計劃不似如期就燥老公,經常冷戰

經歷發現,傷心,嘈交,舊事重提。結果還是無法離開大家,借口係同事叫,壓力大,冇得抵瀨,自己都有責任

真係幾個月無限loop,自己半夜諗起會傷心喊,隔離就訓到成隻豬,話佢冇悔意都唔係,會跪你求你,c6話當啲g係貨品,純發洩
既然大家都離不開,小朋友又細,女人又有其他擔子,都要向前看

男爵府

回覆 wiserli 的帖子

我都係咁,睇上個留言突然諗起會唔想理佢,覺得佢好討厭,未結婚當你男人有需要啦,結婚後有拗撬就做埋呢啲事,女人係屋企幫你睇住頭家,信任你忠誠你
你返放工就一句有壓力咩都唔理仲做埋呢啲野

男爵府

yan12 發表於 19-1-5 17:20

right,有左小朋友之後重心放左落頭家小朋友,完全忽略左老公

半夜醒咗望住隔離個人,突然覺得好陌生
一直以為自己好了解佢,對佢所有嘢瞭如指掌
原來佢可以講完大話仲心安理得咁瞓喺隔離

但呢一切對我嚟講已經過咗去,唔會重覆去loop嚟傷害自己
而家心態已經唔同咗,佢對我好我會好好享受呢個moment,將來嘅嘢無人知,我只知道日子過得開心最緊要

男爵府

yan12 發表於 19-1-5 17:20

半夜醒咗望住隔離個人,突然覺得好陌生
一直以為自己好了解佢,對佢所有嘢瞭如指掌
原來佢可以講完大話仲心安理得咁瞓喺隔離

但呢一切對我嚟講已經過咗去,唔會重覆去loop嚟傷害自己
而家心態已經唔同咗,佢對我好我會好好享受呢個moment,將來嘅嘢無人知,我只知道日子過得開心最緊要

大宅

回覆樓主:

開始成日發惡夢,個人抑鬱咁,唉

首頁

尾頁

跳至