想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主:

想請問樓主整個療程費用用咗幾多錢?

複式洋房

回覆樓主

送x鳥的咨詢師會安排很多很多檢查。有些我問了香港的醫生和台灣的醫生也覺得不需要。錢是一個問題,另外最重要是有風險的檢查也叫你做但不會提及風險。已經需要人工授孕還要增加風險。他們的價錢有不小地方還貴過香港私家醫生。

別墅

Wongcifu 發表於 19-2-21 06:57
送x鳥的咨詢師會安排很多很多檢查。有些我問了香港的醫生和台灣的醫生也覺得不需要。錢是一個問題,另外最 ...

我去初診戈日都有問過醫生點解要做咁多檢查
香港戈邊都唔洗做咁多
醫生一項一項同我講解好細心,聽完覺得每項檢查都有用處
佢講左個例子,係佢地有個客在其他院所唔成功
之後去搵佢睇,後來發現其他院連基本既子宮鏡都無做
後來,到送做先做子宮鏡睇 點知發現左有息肉
咁當然會降低左懷孕機率
但係咁樣就會要經歷好多次唔成功,先搵到原因
咁送個做法係第一次放胎前,就先做足檢查調整好,將可以控制既因素都先控制好先放胎,提升個成功率
我又覺得咁既觀念無錯呀,醫生仲係佢部IPAD到比埋佢地D統計DATA我睇,講解做埋PGS+ERA既成功率有80%
我覺得送係好認真既團隊,唔會好似我之前睇戈間咁求求其其就幫你放胎(ERA又無得做,檢查又無做足)
結果計返個錢都洗左唔少,但都無成功,錢事少心情又唔好,返工都無曬動力
之前戈間都洗我唔少錢都無成功,送呢邊貴係貴但成功率高咁多
計返最係得到一個自己既BB既成本,反而可能無係其他院做N次先成功咁多啦

別墅

送x鳥的咨詢師會安排很多很多檢查。有些我問了香港的醫生和台灣的醫生也覺得不需要。錢是一個問題,另外最 ...

有同感!
某些item比較貴!例如每次抽卵treatment要16-18萬台幣,仲要唔只抽一次

大宅

回覆 Wongcifu 的帖子

唔同醫生緊係有唔同睇法

大宅

我又覺得 送 做咁又檢查好全面喎, 起碼check 清楚晒先擺胎, 好話是是但但就擺入去,唔成功晒時間又會晒左個胚胎
有風險的檢查? 你指邊一啲?

首頁

尾頁

跳至