自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

話說今日去荃灣楊屋道某著名牛肉檔買肥牛打邊爐,keep住好長龍,買完要等半個鐘先有得拎。
咁我買完後,正正半個鐘返去拎,真係剛剛先切到我果盒,然後聽到有個剛比錢既港男嘈「點解要我等咁耐?點解唔係一早開檔前切定,宜家要我等?」
檔主忙到滾水淥腳都好好脾氣咁話:「切定多多都唔夠賣呀!」港男仲要繼續嘈!
其實呢個世界係自由市場,你覺得要等咁耐咪唔好買,買第二檔囉,嘈咩姐嘈人地咁好生意,真係切定多多都唔夠賣!

脂肪好平均,今晚屋企人食完都覺得好好食,等都係抵既(唔好問我係邊間,費事比人話賣廣告

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

2019勳章

回覆樓主:

好正(emoji)

大宅

2019勳章

幾錢一斤?

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

個男人真係shortshort地,應該大部份檔主都會媽叉佢

子爵府

回覆樓主:

檔主好脾氣

wcpcelia    發表於 18-12-31 14:19

男爵府

2019新春慶豚圓 想生BB熱投

退返$吾做佢生意

男爵府

DICSIK 發表於 18-12-31 00:17
幾錢一斤?

好似$175

男爵府

家文 發表於 18-12-31 00:24
個男人真係shortshort地,應該大部份檔主都會媽叉佢

所以好驚奇檔主竟然咁好脾氣同佢解釋

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

人地做到踢晒腳就好心體諒下,去周圍行過圈睇下野,時間好快過啫

大宅

回覆樓主:

「點解要我等咁耐?點解唔係一早開檔前切定,宜家要我等?」

我諗佢如果唔係加個“我"字,應該冇咁黑人憎。其實我都唔知而家買份牛要等半粒鐘,我都好少去街市,如果係我,我都可能會白痴地問老細點解唔一早切定嘅 ?但絕對唔係質問人哋問囉。

水晶宮

pinky-peach 發表於 18-12-31 00:31
所以好驚奇檔主竟然咁好脾氣同佢解釋

呢啲就係好品,好多舖頭做到出哂名,唔憂賣,一般都會晦氣話唔做佢生意就算,呢個老闆好好人。
Childhood is journey, not a race.

侯爵府

唔等得可以幫襯另一檔
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

子爵府

2019新春慶豚圓

BGCOME08 發表於 18-12-31 00:35
「點解要我等咁耐?點解唔係一早開檔前切定,宜家要我等?」

我諗佢如果唔係加個“我"字,應該冇咁黑人憎 ...

我知樓主係去邊間買,呢間真係多人買架 何況今日假期天氣又凍,一定多人打邊爐。我朋友話試過等45分鐘。

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

好嘢要等係常識

大宅

家文 發表於 18-12-31 00:39
我知樓主係去邊間買,呢間真係多人買架 何況今日假期天氣又凍,一定多人打邊爐。我朋友話試過等45分鐘。
...

縱然再好食兼唔洗錢,老實講,我都唔會咁等。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主:

我尋日去咗楊屋道街市兆記
一早 fb 落單
去到即拎,唔使等
又靚又好味

男爵府

eliekim 發表於 18-12-31 00:34
人地做到踢晒腳就好心體諒下,去周圍行過圈睇下野,時間好快過啫

個檔係一樓,我落地下買完海鮮都夠鐘了,今日真係好多人

大宅

pinky-peach 發表於 18-12-31 00:30
好似$175

真係好靚喔

大宅

2019勳章

pinky-peach 發表於 18-12-30 23:44
話說今日去荃灣楊屋道某著名牛肉檔買肥牛打邊爐,keep住好長龍,買完要等半個鐘先有得拎。
咁我買完後,正 ...

我今晚都係打邊爐,我媽一早食完早餐就去買,呢間真係無得頂,其實我覺得等半個鐘都值得,咪買再其他野先再返去拎囉,大家都係比甘多錢買,點解要優待佢呢,莫名其妙

男爵府

pinky-peach 發表於 18-12-31 00:44
個檔係一樓,我落地下買完海鮮都夠鐘了,今日真係好多人

咪就係囉,今日凍實多人會打邊爐,生意一定忙,比完錢咪買其他野,返轉頭就有得拎,所必要出口為難人地呢
以我所知好多客等得耐就會鬧個前線

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊