自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

AACheungCheung 發表於 19-1-3 22:57
甜同脆嗎

甜呀。。。實淨。。。不過未脆是pop pop聲咁誇。。。但我覺得咁價錢已經值
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

seaheart88 發表於 19-1-3 22:17

190/3磅裝。。。

咁我都買呢個試吓,請問你係邊間買呀,唔該哂。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

seaheart88 發表於 19-1-3 22:58
甜呀。。。實淨。。。不過未脆是pop pop聲咁誇。。。但我覺得咁價錢已經值
...

我係要買呢隻樹熊呀,唔係3kg嗰隻牌子,請問係邊間買呀,唔該哂。

瑪瑙宮

大廚勳章

AACheungCheung 發表於 19-1-3 22:58
咁我都買呢個試吓,請問你係邊間買呀,唔該哂。

其實今日啲貨好多未必聽日啲貨靚。。。真係靠自己對眼去睇去揀。。(我冇幫死同一檔買)

我喺中間條行中後段個男仔買。。但係我覺得去果欄真係要打醒十二分精神。。。特別要睇清楚。。中間啲檔好多大陸師奶賣嘢。。我見啲客人都未望清楚佢就急急腳琴返埋盒入膠袋俾你。。係平過人哋少少但係我唔會買囉。。

我通常都成個場行運晒一兩轉先至認定一兩當再慢慢睇清楚先買。。我比較想揀啲莖要青綠。。飽滿。。。唔啱就寧願唔買。。

瑪瑙宮

大廚勳章

AACheungCheung 發表於 19-1-3 23:02
我係要買呢隻樹熊呀,唔係3kg嗰隻牌子,請問係邊間買呀,唔該哂。

<——我就係形容緊樹熊囉30-32
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

seaheart88 發表於 19-1-3 23:03

其實今日啲貨好多未必聽日啲貨靚。。。真係靠自己對眼去 ...

絶對同意,我有朋友試過上面嗰層OK,但返到屋企下面嗰層好多都爛,所以我想知道你係邊間買囉。

瑪瑙宮

大廚勳章

AACheungCheung 發表於 19-1-3 23:06
絶對同意,我有朋友試過上面嗰層OK,但返到屋企下面嗰層好多都爛,所以我想知道你係邊間買囉。
...

我冇睇清楚間鋪頭名。。。。因為我從來都係認貨。。唔認鋪頭唔認人。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

seaheart88 發表於 19-1-3 23:07
我冇睇清楚間鋪頭名。。。。因為我從來都係認貨。。唔認鋪頭唔認人。。
...

我首先認貨,但都會認舖頭同人,因有喲鋪頭唔老實。

瑪瑙宮

大廚勳章

AACheungCheung 發表於 19-1-3 23:09

係架。。。有啲檔你望到啲人就已經覺得似騙案。。特別見到啲大陸師奶擺檔中間有幾當係。。。我見佢係賣得幾平下又成日切啲生果引來去食。。。但係我都唔考慮佢地。。

我朋友試過定力唔夠想買提子其實都未睇清楚。。兩個師奶就係咁叫佢落搭入埋膠袋就話150。。。我個friend又唔敢拒絕返到屋企發現嗰啲香印已經熟得好緊要

寶石宮

2024年龍年勳章

seaheart88 發表於 19-1-2 10:39

上星期已經有但係唔值呢個價。。金色盒袋鼠成$500一合。 ...

幸福可以好簡單

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

我幫開一檔朋友介紹既,金袋鼠裝$43O-2KG,我仲未試過買。

珍珠宮

seaheart88 發表於 19-1-3 23:12

係架。。。有啲檔你望到啲人就已經覺得似騙案。。特別見 ...

所以想知你係邊檔買

瑪瑙宮

大廚勳章

AACheungCheung 發表於 19-1-3 23:27
所以想知你係邊檔買

我真係唔記得佢個檔口名。。。只係記得中間行到幾乎最入。。。但又唔係真係好入好入。。好難形容
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

seaheart88 發表於 19-1-3 23:29
我真係唔記得佢個檔口名。。。只係記得中間行到幾乎最入。。。但又唔係真係好入好入。。好難形容
...

知道,唔該哂。

男爵府

上星期在相熟的生果店舖買左一盒初貨, 吾駛$400, 不過吾係太甜, 吾及之前澳洲的質感, 睇怕要多等一些日子才可嘗到比較甜的品種

伯爵府

想問係咪油麻地果欄買?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

AACheungCheung 發表於 19-1-3 23:09

係,通常我會先去幫襯開果間睇下有咩貨,再睇其他

老實嘅店好均真,擺耐左,減價清貨你情我願(什至一早就減費事擺到唔新鮮)
我買開伍記(中間路口右邊賣日本水果),因為成日落新貨,一板板咁落,你要佢就開。買過斷磅計/斷個計嘅都好新鮮好靚
唔老實嘅店,擺到爛殘就炸炸帝放埋一堆唔俾揀,仲要唔平,搏你睇唔到。中間條路中段好幾間都中過招

大宅

offlad 發表於 19-1-4 10:07
上星期在相熟的生果店舖買左一盒初貨, 吾駛$400, 不過吾係太甜, 吾及之前澳洲的質感, 睇怕要多等一些日子才 ...

$400 咩size?

首頁

尾頁

跳至