自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 MommyPanel勳章 2019勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

志偉話:「因為他離開我的地方很遠,探過他另外一個朋友,他告訴我他好像比較……嚴重,但是還好,因為手腳好像已經有了感覺,而且已經開始進食,所以我也安心了。因為大家香港人嘛,在日本發生這種事情,呼……命真大,因為我走之前,我去飛機場,他們汽車公司給我看車裏面的錄像鏡頭,我在開,整架車在另外一邊飛過來,滑到我這邊來。」

咁係咪對方失誤大過你?志偉話:「是,因為他們控制不了的車,滑過來我這邊,(雪地滑?)對對對,完全控制不了。警方有問我要不要告他們,我說大家都香港人,又傷得那麼嚴重,告甚麼呀?算了算了算了,我就不告了。」

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

被人做新聞

侯爵府

2019新春慶豚圓 MommyPanel勳章 2019勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

https://hk.mobi.yahoo.com/news/%E3%80%90%E6%9C%80%E6%96%B0%E5%9C%96%E7%89%87%E3%80%91%E6%9B%BE%E5%BF%97%E5%81%89%E5%96%AE%E6%8B%96%E6%8A%B5%E5%8F%B0%E5%90%A6%E8%AA%8D%E9%86%89%E9%A7%95-%E9%A6%96%E9%96%8B%E8%85%94%EF%BC%9A%E6%95%B4-120222959.html

案情大逆轉,好彩我不嬲都唔會跟車太貼

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

如果係咁,佢都算有品,人地唔問佢冇主動澄清添。呢樣讚!

子爵府

啲人一知道一方是藝人,一方是警察,就覺得藝人錯晒。。。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

警方有問我要不要告他們,我說大家都香港人,又傷得那麼嚴重,告甚麼呀?算了算了算了,我就不告了

有冇熟悉日本法律JM可以解畫?
香港地交通意外係刑事(特別係有人受傷), 邊有得話唔告就唔告, 係由律政司決定告唔告

大宅

goat 發表於 18-12-31 09:40
有冇熟悉日本法律JM可以解畫?
香港地交通意外係刑事(特別係有人受傷), 邊有得話唔告就唔告, 係由律政司決 ...

咁呢個情況如果係香港發生,車主A控制唔到架車撞咗去車主B度,告嘅會係A定B?

珍珠宮

somhine 發表於 18-12-31 09:56
咁呢個情況如果係香港發生,車主A控制唔到架車撞咗去車主B度,告嘅會係A定B?
...
如果係香港的話, 前提係警方先調查, 然後交比律政司,
而唔係警方一開波就問其中一方想唔想告佢地,
有錯請指正

親子皇帝    發表於 18-12-31 10:20

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

mykate 發表於 18-12-31 09:37
啲人一知道一方是藝人,一方是警察,就覺得藝人錯晒。。。

睇吓係邊個藝人啦,鬼叫曾志偉出左名成日醉到要人抬佢走,所以個個第一印象就係佢會唔會醉駕囉。

別墅

goat 發表於 18-12-31 10:01
有錯請 ...
岩呀,香港地如果兩個司機只係少碰撞,警察黎到都係睇你想公了定私了

珍珠宮

親子皇帝 發表於 18-12-31 10:22
岩呀,香港地如果兩個司機只係少碰撞,警察黎到都係睇你想公了定私了

係呀, 小碰撞大家都想快D搞掂, 有D車主索性唔報警, 但有人受傷甚至重傷就輪唔到私了

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

有錯請 ...

若對方要告,都係民事追究賠償,是刑事案結案之後既事了。

goat    發表於 18-12-31 10:56

珊瑚宮

勿跟車太貼

Poyau    發表於 19-1-1 01:30

侯爵府

侯爵府

侯爵府

kc_01k 發表於 18-12-31 09:25
如果係咁,佢都算有品,人地唔問佢冇主動澄清添。呢樣讚!

x2。佢係呢件事係表現得幾大方。

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

有錯請 ...

除非涉及醉駕或傷亡, 否則都係雙方司機私了

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

tansyneko 發表於 18-12-31 11:13
勿跟車太貼

水晶宮

2019新春慶豚圓

珊瑚宮

tsung 發表於 18-12-31 22:24

tsung    發表於 18-12-31 23:19

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊