懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

醫生寫左信俾我返去見姑娘,想知大概會做啲咩
同埋見完會有幫助嗎
因為幾驚係產前抑鬱

複式洋房

麻每吉 發表於 18-12-31 15:49
同埋見完會有幫助嗎
因為幾驚係產前抑鬱

同你傾計。比建議你可以點樣開心啲!

大宅

麻每吉 發表於 18-12-31 15:49
同埋見完會有幫助嗎
因為幾驚係產前抑鬱

同你傾下計,如果有需要會轉介精神科醫生
同社區社工俾你

大宅

suetjaiiv3v 發表於 18-12-31 17:17
同你傾計。比建議你可以點樣開心啲!

咁都幾好

珍珠宮

2019新春慶豚圓

同你傾計,咁樣正視自己問題其實係好既!

禁止訪問

2019勳章

大宅

eva_blythe 發表於 18-12-31 17:58
同社區社工俾你

我果日情緒波動急症入,有個精神科護士同我做評估,
Pass返我返產科姑娘,黎緊覆診見,
好似仲有個期見心理輔導

個人好緊張,希望見完有好轉

複式洋房

2019勳章

eva_blythe 發表於 18-12-31 17:58
同社區社工俾你

勁廢,見完個醫生得個嬲字,見埋個社署社工覺得同浪費時間無分別,醫生話你家人影響你,我都幫你吾到,你首先要解決你地之間既問題先,我解決到就吾會有問題啦?社署社工仲好笑,我好似同個小學生講我有咩問題甘,每樣都要去解釋,我吾系做教書丫。。。個社工睇上去先得個廿幾歲,可能讀完書就岀黎做啦,完全吾明我既問題,例子一,我話我老公好辛苦,返兩更,佢話,甘叫你老公穩分高人工既工,一系返多更囉我都系只不過系個普通人炸。。。
例子二,叫我地搬屋,搬去村屋住,我話夜晚甘靚,如果有危險,遇到壞人甘點算?我又帶住bb,老公又返緊夜更,佢話,有危險米報警囉

大宅

Kisssally 發表於 19-1-1 04:29
勁廢,見完個醫生得個嬲字,見埋個社署社工覺得同浪費時間無分別,醫生話你家人影響你,我都幫你吾到,你 ...

的確而家普遍社工又真係後生好多,佢地都好似唔明人間疾苦咁,好彩我見嗰個係年紀大少少既,同佢傾完,喊左一場又好似舒服d

大宅

eva_blythe 發表於 19-1-1 11:36
的確而家普遍社工又真係後生好多,佢地都好似唔明人間疾苦咁,好彩我見嗰個係年紀大少少既,同佢傾完,喊 ...

最緊要佢幫到,我都驚佢廢,
我又要特登去,
去黎無用,浪費時間

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

好彩有發現,好好配合醫生,一定有收穫, 加油吖。

複式洋房

2019勳章

eva_blythe 發表於 19-1-1 11:36
的確而家普遍社工又真係後生好多,佢地都好似唔明人間疾苦咁,好彩我見嗰個係年紀大少少既,同佢傾完,喊 ...

可能地區吾同,我系藍田社會福利署個度見,見過2個都系甘廢,完全好似吾知我想解決咩甘,醫務社工話佢哋好似岀分人工打工無分別,無霖過人地既問題,就好似有本書甘,照書讀比你聽一樣,總之見完就嘔血啦

大宅

麻每吉 發表於 19-1-1 13:36
最緊要佢幫到,我都驚佢廢,
我又要特登去,
去黎無用,浪費時間

我係醫院接受輔導架,所以唔使特登去

大宅

eva_blythe 發表於 19-1-2 02:01
我係醫院接受輔導架,所以唔使特登去

我聽日去產檢話有得見姑娘,但好似仲有另一樣,去到先知

首頁