想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日開獎,原本抱好大希望,放左2個day4,可惜無著過床⋯得反1個無甘靚既雪胎,下個月再試放埋⋯2018年經歷左2次iui+1次ivf...寄望2019年bb早日來臨

複式洋房

露比比 發表於 18-12-31 18:23
今日開獎,原本抱好大希望,放左2個day4,可惜無著過床⋯得反1個無甘靚既雪胎,下個月再試放埋⋯2018年經歷 ...

加油!我過去嗰三年,做過5次 IUI, 5次 ivf抽卵,放過5次胎,喺2018年終於生左我的 BB ,望住佢咩野辛苦都唔記得㗎啦。祝你好快成功

大宅

十月花 發表於 18-12-31 18:58
加油!我過去嗰三年,做過5次 IUI, 5次 ivf抽卵,放過5次胎,喺2018年終於生左我的 BB ,望住佢咩野辛苦都 ...

多謝你俾我見到希望~我會努力架(emoji)

大宅

加油!我過去嗰三年,做過5次 IUI, 5次 ivf抽卵,放過5次胎,喺2018年終於生左我的 BB ,望住佢咩野辛苦都 ...

你好勇敢呀!要俾100個讚你

大宅

請問你5次ivf係邊度做?

別墅

2024勳章

今日開獎,原本抱好大希望,放左2個day4,可惜無著過床⋯得反1個無甘靚既雪胎,下個月再試放埋⋯2018年經歷 ...

加油加油加油!過多陣就2019 BB一定會去搵你架(emoji)

別墅

回覆 露比比 的帖子

祝 2019 Bingo

大宅

加油!好運突然會來的!💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻

大宅

樓主唔好灰心...!
我都做左3次最近先成功...
前3次都有訓床....好緊張日日係度諗著左床未...
但今次咩都無諗...日日落街行...
放完既2個星期完全無反應都諗住唔得..!
反而最後中左....所以要以輕鬆既心情去面對(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)加油!
用心甘情願既態度..去過隨遇而安既生活~!http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb13.gif

大宅

大家一齊加油吧!

別墅

boababe 發表於 19-1-2 17:59
樓主唔好灰心...!
我都做左3次最近先成功...
前3次都有訓床....好緊張日日係度諗著左床未...

恭喜曬!!我放咗兩次都失敗. 而家綻緊再抽唔抽(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

bee101 發表於 19-1-2 22:47
恭喜曬!!我放咗兩次都失敗. 而家綻緊再抽唔抽(emoji)(emoji)(emoji)

抽之前最好睇下中醫....因為我之前睇個中醫話要補番....取卵就等同借錢咁要還(emoji)
用心甘情願既態度..去過隨遇而安既生活~!http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb13.gif

公爵府

祝福你2019願望成真

大宅

多謝大家既祝福

複式洋房

Me too
琴日開獎,原本抱好大希望,放左2個day4, 有著床, 無生長

水晶宮

回覆樓主:

新年拜下龍母,祝早孕

民房

樓主, 我做了5次IVF, 終於成功生埋, 之前每次失敗都好失望, 壓力超大. 所以我明白, 人家叫你放鬆點, 其實自己不會放鬆得到的.
頭4次我放了胎, 不敢亂動. 第五次反而工作忙很少休息, 而且走動好多, 反而成功了!

所以, 要盡量充實生活, 令自己少時間給自己壓力吧! 加油! 祝福 :)

複式洋房

adrimama 發表於 19-1-3 13:48
樓主, 我做了5次IVF, 終於成功生埋, 之前每次失敗都好失望, 壓力超大. 所以我明白, 人家叫你放鬆點, 其實自 ...

好認同你嗰句「人家叫你放鬆,其實自己不會放鬆得到的」,真係日頭點樣唔諗到瞓落床靜落嚟點都會諗起,我3次iui唔得,ivf抽左1次放2次雪唔得,真係超失望,得返一粒,唔得要再抽,谷卵打針抽卵過程雖然對我嚟講唔算太辛苦但真係唔好受,眼淚在心裡流

大宅

Sharon12345 發表於 19-1-4 12:12
好認同你嗰句「人家叫你放鬆,其實自己不會放鬆得到的」,真係日頭點樣唔諗到瞓落床靜落嚟點都會諗起,我3 ...

其實我覺得(IVF)緊唔緊張唔會點影響著床成功與否!身體質素先係最重要!放完反而要行多D

民房

Sharon12345 發表於 19-1-4 12:12
好認同你嗰句「人家叫你放鬆,其實自己不會放鬆得到的」,真係日頭點樣唔諗到瞓落床靜落嚟點都會諗起,我3 ...

呢度有大家的互相支持! 祝福妳快點成功!!

首頁

尾頁

跳至