美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓

cbeyond 發表於 19-3-18 16:17
明白, 應該係中國整骨。
你想問邊樣, podo?還是調整脊骨
不過podo就要快, 治療師今星期走啦

Podo吖!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

hellomrng 發表於 19-3-18 16:31
Podo吖!

ok

複式洋房

我追左好耐POST
宜家D天氣唔隱定搞到皮膚都好差,真係想用返D天然既野
上網搵資料純露好似F牌同O牌都OK
想問下你地覺得邊個好D...
吾好意思丫,我係用天然野新手,有好多野都想請教你地

男爵府

cbeyond 發表於 19-2-11 12:48
原材料分子細的, 你可以入到皮膚層
好似透明質酸話係補濕, 事實透明質酸分好多等級。
最大分子的透明質酸, ...

請問透明質酸Da值,幾多為之大分子,幾多為之係細分子? Thx

珍珠宮

hagupit 發表於 19-3-21 02:00

請問透明質酸Da值,幾多為之大分子,幾多為之係細分子? Th ...

大 過百萬Da
小 5萬或以下

男爵府

cbeyond 發表於 19-3-21 08:26
大 過百萬Da
小 5萬或以下

Thx, 但我見好多市面能買的都唔多覺佢有標示幾多Da, 要邊d透明質酸先會有標示?

珍珠宮

hagupit 發表於 19-3-21 08:28
Thx, 但我見好多市面能買的都唔多覺佢有標示幾多Da, 要邊d透明質酸先會有標示?
...

唔清楚, 我自己DIY護膚品

男爵府

cbeyond 發表於 19-3-21 08:28
唔清楚, 我自己DIY護膚品

請問邊到能買DIY透明質酸? 外國網購也可的

珍珠宮

hagupit 發表於 19-3-21 08:30
請問邊到能買DIY透明質酸? 外國網購也可的

jm有無做過DIY skincare?
基本上1支透明質酸精華素, 唔會只有透明質酸這個成分,一般有6, 7種原材料。
我自己玩到十幾種原材料, 透明質酸已經有3隻, 大, 細, 超細(5千)分子。
唔厭麻煩我可以講吓的。

男爵府

cbeyond 發表於 19-3-21 09:04
jm有無做過DIY skincare?
基本上1支透明質酸精華素, 唔會只有透明質酸這個成分,一般有6, 7種原材料。
我自 ...

我只有自己溝油搽面,效果唔錯,所以想學多d DIY skincare, 但又唔知點開始學,你可唔可以講多d點做法?我見有人自己diy 透明質酸,B3, B5等,但我完全冇idea點做。唔該晒!

珍珠宮

hagupit 發表於 19-3-21 09:16
我只有自己溝油搽面,效果唔錯,所以想學多d DIY skincare, 但又唔知點開始學,你可唔可以講多d點做法?我 ...

透明質酸(HA)會係粉狀, 要開成原液。
1g HA粉+99ml 屈記蒸餾水+抗菌劑, 就可以備用。
B3,B5有粉狀, 或gel狀, 溶左就可以用, 跟番廠提供%用。
精華素要配合唔同材料, 協同作用。
最基本保濕精華素配方, HA 原液20%(可以自己加減), b3/b5, 保濕因子, 甘油, 花水
完成。
識左, 就自己再玩複雜d, 但真係唔建議出街俾錢學。所俾的學費, 夠你自己做N支精華素了, 同埋跟本唔難整。

男爵府

cbeyond 發表於 19-3-21 10:07
透明質酸(HA)會係粉狀, 要開成原液。
1g HA粉+99ml 屈記蒸餾水+抗菌劑, 就可以備用。
B3,B5有粉狀, 或gel ...

這些原料可以係邊到買?剛上網search,揾到香港永興行,但又search到佢哋得大分子透明質酸,冇細分子,其他質量好似都唔確定係咪好。 請你會係邊到買diy原材料?請介紹! Thx

珍珠宮

hagupit 發表於 19-3-21 10:26
這些原料可以係邊到買?剛上網search,揾到香港永興行,但又search到佢哋得大分子透明質酸,冇細分子,其 ...

b5, 保濕因子, 甚至甘油, 其實都係細分子, 只係分子細程度的分別。
細分子HA香港有賣, 都算貴, 品質唔知。
除左細分子HA, 其他材料永興都有賣, 人地開舖幾十年了, 貨係唔錯的, HA粉無記錯係歐洲貨。
我買材料, 台灣有, 美國有, 視乎邊種材料, 好似Ceramide我會睇型號而去邊間買。

珍珠宮

回覆樓主:

好老實, 大路店我會講, 有些特別一點, 恕不公開。
我試過好心講俾人知, 現在人家開團賺錢, 我都廢事再幫他人作嫁衣裳

珍珠宮

回覆樓主:

仙姐, 新花水試成點
好, 快出名, 咪等耐唔耐就有人問我
橫點你介紹多類型, 唔怕多埋呢樣

禁止訪問

珍珠宮

cinda72. 發表於 19-4-4 22:05
Ok呀,我覺得唔錯,淨係知大馬士革玟瑰純露乍

好呀
大馬士革玫瑰, 保加利亞最靚, 要睇產地。
問吓牌子, 通知聲大家囉

珍珠宮

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

要借位講一講
我俾仙姐用的大馬士革玫瑰純露, 係1年只生產一次, 個支係2018年的玫瑰純露。
現在未到玫瑰開花期, 所以唔會有2019年純露的。
所以唔需要搵我, 我無可能提供到店舖, 方法給大家購買。
sorry sorry

禁止訪問

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

禁止訪問

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊