美容扮靚

跳至

首頁
12345...18

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

leeleebaba 發表於 19-1-1 23:18
請問石斛價錢相差好大,如果一大樽粉計(像手板咁大樽)大約幾$?才有效果

我也想飲

答唔到, 視乎品種及品質。
石斛都有好多隻, 鐵皮石斛係貴靚個隻, 膠質越重, 效果越好, 價錢亦越貴。

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

仙姐。我入嚟留位學如何養生

月光很美麗☺

禁止訪問

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

cinda72. 發表於 19-1-2 00:06
歡迎
其實我都係研究緊,試到有用既就分享下架乍
...

多謝收留
月光很美麗☺

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

其實少飲凍野,多飲湯水,要夠訓
先經期準時
大多數女人虛多
經後冬天要溫補
要飲椰子竹絲雞湯,羊肉湯,飲下玫瑰花茶,杞子水
我經期準時,就算遲都係一兩日左右,同無咁辛苦
皮膚都好啲

當然要睇中醫調理架

利申:我29歲

禁止訪問

珍珠宮

candy.c 發表於 19-1-2 00:09
其實少飲凍野,多飲湯水,要夠訓
先經期準時
大多數女人虛多

雞湯少飲, 羊肉湯唔好預我。
玫瑰花ok, 飲純露, 杞子都啱我。

別墅

2019勳章

cinda72. 發表於 19-1-2 00:00
養宮其實係調節內汾秘,過程會有按摩(唔係主力),同埋full藥,去邊做?呢次唔係a+a妹 :wahah ...

幾耐做一次?
幾$?
點樣 feel 到佢有效果?

別墅

2019勳章

cbeyond 發表於 19-1-2 01:07
雞湯少飲, 羊肉湯唔好預我。
玫瑰花ok, 飲純露, 杞子都啱我。

純露是什麼? 請(emoji)教。

珍珠宮

teaonetea 發表於 19-1-2 08:11
純露是什麼? 請(emoji)教。

用大馬士革玫瑰提取精油時產生的水蒸汽,就係純露,可飲用的。
玫瑰花怕有農藥, 亦要沖泡。
我一向用最靚產地的純露, 可即沖即飲, 方便得多

別墅

2019勳章

cbeyond 發表於 19-1-2 08:25
用大馬士革玫瑰提取精油時產生的水蒸汽,就係純露,可飲用的。
玫瑰花怕有農藥, 亦要沖泡。
我一向用最靚產 ...

謝謝妳噢!
能否告訴哪裡買?
冲調份量呢?
要日日飲?
係咪可以敷臉㗎?

珍珠宮

teaonetea 發表於 19-1-2 08:27
謝謝妳噢!
能否告訴哪裡買?
冲調份量呢?

我買的街外沒有了, 我每年會左產地開花期時訂, 1年只有1次, 幾個月前已收晒貨。
街外牌子可以買到無註邊年份的純露, oshadhi較貴亦比較好, florihana價錢較平, 品質...一般。
2個牌子, 香港都有幾間代理, 網上search 吓已搵到。
當花茶飲, 可以日日飲, 玫瑰花係溫和(唔係寒涼, 好多人搞錯), 1L水加入幾ml純露就可以。
我自己比較隨意, 1杯約750ml水加1-2湯匙就算, 無好刻意計算。
純露可加入飲品, 玫瑰咖啡唔錯。
敷面可以, 作toner都可以。
我用純露DIY護膚品, 所以用量好大, 又飲又用, 我買是以litre計

禁止訪問

大宅

cbeyond 發表於 19-1-2 09:04
我買的街外沒有了, 我每年會左產地開花期時訂, 1年只有1次, 幾個月前已收晒貨。
街外牌子可以買到無註邊年 ...

大約咩價錢㗎?

珍珠宮

ktang0 發表於 19-1-2 12:02
大約咩價錢㗎?

自己問代理。
sorry, 我只係分享, 唔負責報價。

大宅

cinda72. 發表於 19-1-2 11:29
我而家定1個月1次乍,每次做完,e媽冇耐就到 ,同埋黎時m痛細好多
...

係邊到做呀

禁止訪問

男爵府

cinda72. 發表於 19-1-2 13:41
唔係美容養,係養生+做痛症架
以前我幫襯過,見佢地有養宮啱我,咪又再試下囉
從心,你自己search啦

我都要學下野……
只係細仙姐3年,如果跟仙姐你條路行可以好似你咁越大越靚就發達了
其實d唔識你的人有冇估你得三十頭?

首頁
12345...18

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊