論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

朋友個菲工人做得唔錯,佢想介紹妹嚟做,話曾經喺中東做過。因為而家喺菲律賓,所以必需要搵agent...

點樣可以減低佢哋放飛機 / 各種原因嚟唔到嘅機會?

有冇啲平(唔想萬一嚟唔到損失咁多)、較有保證(分段收費 / 唔成功會退錢)、曾經成功direct hire而個工人真係做得長嘅agent介紹?

別墅

vjcarcar 發表於 19-1-1 10:12
朋友個菲工人做得唔錯,佢想介紹妹嚟做,話曾經喺中東做過。因為而家喺菲律賓,所以必需要搵agent...

點樣 ...

我之前都睇左好多間吖,好多都冇保障。
而加揾左間係工人唔來有得退 好好吖我覺得

大宅

xinek 發表於 19-3-8 17:33
...

請pm agent details, thx !

大宅

...

可以比資料我嗎?謝謝

禁止訪問

大宅

...

請問邊間?可pm我嗎

別墅

可以介紹一下嗎?pls PM, many many thx!!

大宅

點樣 ...

我上次用mama helper, 幾好

複式洋房

...

can you pm me, thx

別墅

...

pls pm

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 xinek 的帖子

可否PM AGENT 資料, THANKS

複式洋房

MARCHYAN 發表於 19-5-7 16:21
回覆 xinek 的帖子

可否PM AGENT 資料, THANKS

Pls pm

大宅

gswant 發表於 19-4-11 07:38
我上次用mama helper, 幾好

用mama helper 自己搞嗎?係點樣搞㗎?

大宅

...

PM pls

大宅

...

Direct-hire工人不來可以退錢? 全數還是部份? 退現金還是credit下個工人?

裝睡的人喚不醒, 裝聾的人聽不聞

大宅

點樣 ...

工人放飛機,最後唔想黎,做幾個月辭工, 呢D係工人本身的問題, 邊間agency都一樣吧!
Direct-hire是搵工作假期常用的方法. 由當地agency轉介到香港agency的工人,因為頭半年先要還錢, 之後才有錢落袋, 所以來港旅遊的為了快點搵旅費, 都唔去當地agency搵工,direct-hire來港數月後,覺得做工人不爽,話走就走.
不過工人來不到可能是當地agency橇走你工人. Direct-hire的香港agency一樣要搵當地agency辦文件, 而當地agency或許會同你工人講有另一份更高人工的,叫工人通知你佢唔黎啦 (等到工人知道上當你可能已經另聘了.這時agency再介紹給工人,standard人工,但頭半年要還學費錢) 另一方法橇走你工人就係夾埋化驗所話你工人有大病,正常僱主聽到都會放棄另聘, 當地agency介紹另一份比工人,不過今次工人要付介紹費, 驗身就合格了.

點都好,direct-hire一定要時常跟工人溝通,知道工人有幾緊張份工,亦要知道當地agency跟工人說甚麼.

裝睡的人喚不醒, 裝聾的人聽不聞

大宅

...

可否Pm?thanks

大宅

...

hello, 可否pm 你間agent 資料比我? thanks

大宅

Please PM, thanks!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 瞓得好勳章

...
可以PM資料給我嗎?謝謝

首頁

尾頁

跳至