自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

crazycarrot 發表於 19-1-1 11:35
請問「噴噴」係咪精油嗰間?啲名唔係好熟

唔係精油,噴噴係億嘉xx

珍珠宮

好媽媽勳章

Angel_Rose 發表於 19-1-1 11:32
有個已絕交的大學同學,做課程果款傳銷,眾傳銷中我覺得這款最恐佈,因被洗腦者無錢落袋,覺得自己不斷叫人讀係 ...

呢種仲恐怖

珍珠宮

回覆樓主:

我識得有人本身有份正職搵3xxxx一個月架~
之後做左康寶x,連份正職都辭埋,佢話一個月搵到十幾,正職太晒佢時間~
不過有次係fb某一個群,見到佢俾人貼相出尼鬧,貼相人話自己家人俾尼個康寶x嘅人呃晒D錢,導佢入邪教。。。
之後點就唔知啦…不過我發現,係得傳銷,佢地會斷6親,朋友都係果班傳銷友~

珍珠宮

好媽媽勳章

crazycarrot 發表於 19-1-1 11:35
請問「噴噴」係咪精油嗰間?啲名唔係好熟

精油我都識人做,佢地又唔會曬自由﹑富貴生活,只係會不停喺fb講好耐無食過藥﹑咩長期病好左好多.......咁囉

珍珠宮

sunnygirl 發表於 19-1-1 11:38
呢種仲恐怖
之前東張有報導過依類傳銷,但感覺東張係幫住曬班傳銷囉,好衰

珍珠宮

sunnygirl 發表於 19-1-1 11:40
精油我都識人做,佢地又唔會曬自由﹑富貴生活,只係會不停喺fb講好耐無食過藥﹑咩長期病好左好多.......咁 ...
依個都有,有時你係fb話病左,佢地都有位入,介紹你轉精油

公爵府

1bear1dream 發表於 19-1-1 11:18
我覺得nusxxx 同any肥呢啲有好產品既,唔少人當返part time咁,反正自己都用,介紹朋友有得賺餐晏仔咁既 ...

其實天下烏鴉都一樣黑。。。都一樣食人唔 lur骨。。。

不過噴噴d野特別唔掂

珍珠宮

好媽媽勳章

做個靚太 發表於 19-1-1 11:39
我識得有人本身有份正職搵3xxxx一個月架~
之後做左康寶x,連份正職都辭埋,佢話一個月搵到十幾,正職太晒佢 ...

我其中一個朋友就係專業人士,本身月入無十萬都有八萬,家下全職做傳銷

珍珠宮

sunnygirl 發表於 19-1-1 11:53
我其中一個朋友就係專業人士,本身月入無十萬都有八萬,家下全職做傳銷
...

咁如果佢地做到上上線,又真係有可能係搵咁多嘅~
個個咪就係睇上上線風光,就一頭中鍾入去囉~
講真,有幾多個上上線呀~
我識嘅果個人,佢當初唔知攞左幾多錢出尼買貨,仲租左個貨倉擺貨tim架~迷係為左標個上上線番尼做!

子爵府

1bear1dream 發表於 19-1-1 11:15
噴噴嗰啲之前成日po出糧相,但近月已唔見有,不過仲有啲返大陸廠參觀(無寫明噴噴,明明返大陸玩玩下去左廠 ...

我以前班同事之前真係個個星期 po 出糧,而家靜晒

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

LittleRoxie 發表於 19-1-1 11:21
噴噴應該爆咗煲
之前她們個個話搵十幾萬
又話準備買樓,又成日話一邊去旅行一邊賺

責曬變蟹貨
自己慢慢噴

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

...

做咩專業人士有10萬8萬唔做走去做傳銷

個個做傳銷都話自己之前高薪厚職,做完仲free過以前又好過以前,等d人以為做傳銷最少都搵到10萬8萬1個月,好多仲吹話自己係律師添,得啖笑

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

我識人做化妝品傳銷,上次跟佢去公司一個講座,玩遊戲,介紹佢公司歷史同產品,仲有員工出黎分享,話做左呢到員工後生活有幾寫意,月入有幾多幾多萬。

話做左呢行,搵到錢,人又靚左,屋企地位提升。有員工做到供樓,買埋車,公司津貼去員工一家去好多次旅行。

好啦,跟住分小組同你逐個傾人生。問我將來想做咩、有咩夢想。我講左出黎,佢即刻打擊,話我理想中既工辛苦到嘔,人工又低。講到尾,想我入化妝品傳銷一行。

D員工係好正面嫁,我去個講座直頭覺得自己好似入左大家庭,全程係傳教既感覺。如果佢地既產品甘好賣,何必整場大龍鳳招人入行呢?

翡翠宮

obligation118 發表於 19-1-1 12:41
我識人做化妝品傳銷,上次跟佢去公司一個講座,玩遊戲,介紹佢公司歷史同產品,仲有員工出黎分享,話做左呢 ...

因為要賣野俾你,兼招聘免費sales ~~

大宅

1bear1dream 發表於 19-1-1 11:18
我覺得nusxxx 同any肥呢啲有好產品既,唔少人當返part time咁,反正自己都用,介紹朋友有得賺餐晏仔咁既 ...

其實我覺得nusxxx啲產品好用,但係買佢地實在太麻煩,又要做會員又盛,放棄左唔用

伯爵府

做個靚太 發表於 19-1-1 12:13

咁如果佢地做到上上線,又真係有可能係搵咁多嘅~

公司規定員工買入公司產品,如果員工賣吾出,恐怕損手

禁止訪問

伯爵府

littlefunpig 發表於 19-1-1 12:45
因為要賣野俾你,兼招聘免費sales ~~

好恐怖,講到間公司徹底改變佢地既人生,世上所有工作都係垃圾,唯有佢地公司先係正途,加入佢地團體係為我地好

公爵府

...

呢d人容易招攬到人跟佢做,佢地本身既條件都較有號召力,人際網路會比其他人強,佢地個圈子d人又應該有錢d... 普通c9嘔幾萬出黎就好多,對佢地黎就唔係大數目。。

翡翠宮

obligation118 發表於 19-1-1 12:52
好恐怖,講到間公司徹底改變佢地既人生,世上所有工作都係垃圾,唯有佢地公司先係正途,加入佢地團體係為 ...

我都俾朋友sell 過,當佢地唱歌得架啦

首頁
12345...6

尾頁

跳至