興趣嗜好

跳至

首頁
45678...24

尾頁

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mariefish 發表於 19-3-8 19:09
好恐怖 即係件外套走左入塊鏡到?咁最後係咪都拎唔番出來呀?

如喺塊鏡度都唔恐怖,你要有心理準備喎
當晚我乜都冇講,淨係同屋企人講我好攰、要瞓。但係我就係第一次同佢哋一齊瞓。

如是者,第二日導遊覆我話問咗旅遊巴司機都冇我件褸。我冇同任何人講呢件事,我話可能我喺其他地方跌咗,叫佢哋唔駛再搵。
之後都好正常完成餘下旅程,我同家人都冇再提起。當晚返屋企我打開個喼,件外套就係返個喼裏面,但係我好肯定我之前有作地氈式搜索絕對冇。

係件褸跟住我返嚟,我又冇乜嘢喎!之後收咗落櫃,間唔中攞返出嚟著
月光很美麗☺

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

coo1068 發表於 19-3-8 17:45
我又講一個自己聽到聲音而不敢開眼的故事

我祖母住菲律賓, 嗰邊有兩男, 女孫, 大孫係女, 2孫係男, 3孫係女 ...

係咪佢自己唔知自己走咗, 又或者佢好掛住,所以跟埋返嚟睇下佢??
我通常都係聽聲或見到一堆藍藍綠綠嘅物體多,好少真係見到成個楝喺我面前
月光很美麗☺

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

crystal媽咪 發表於 19-3-8 19:30
係咪佢自己唔知自己走咗, 又或者佢好掛住,所以跟埋返嚟睇下佢??
我通常都係聽聲或見到一堆藍藍綠綠嘅 ...

我第二日講返,原來我聽到嗰日係佢頭7

珍珠宮

2019勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

coo1068 發表於 19-3-8 19:15

仲要係用我鄉下話叫

都幾傷感,孫女過身時係咪都好細個?

翡翠宮

coo1068 發表於 19-3-8 19:32
我第二日講返,原來我聽到嗰日係佢頭7

頭七。但係你哋冇做儀式??
月光很美麗☺

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-3-8 19:27
如喺塊鏡度都唔恐怖,你要有心理準備喎
當晚我乜都冇講,淨係同屋企人講我好攰、要瞓 ...

你仲敢著,一定係好鍾意個褸款勒

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

crystal媽咪 發表於 19-3-8 19:34
頭七。但係你哋冇做儀式??

佢係外地走,我地係祖母來我地先知
加上我得幾歲,嚇死我

翡翠宮

mariefish 發表於 19-3-8 19:36
你仲敢著,一定係好鍾意個褸款勒

唔係呀!!
好似係baleno風褸。
我平時都唔著風褸,只係去旅行先著。同埋我遇過好多次、感覺到佢哋喺度……最多只係嚇親我、冇對我做啲乜嘢唔好嘅嘢 所以 過後我又唔係好驚
月光很美麗☺

翡翠宮

coo1068 發表於 19-3-8 19:36

佢係外地走,我地係祖母來我地先知

明白
我諗你真係好驚,幾歲記得咁清晰到而家

月光很美麗☺

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-3-8 19:39
唔係呀!!
好似係baleno風褸。
我平時都唔著風褸,只係去旅行先著。同埋我遇過好多次、感覺到佢哋喺度… ...

可能佢見凍借黎著一陣,有借有還

crystal媽咪    發表於 19-3-8 19:47

瑪瑙宮

crystal媽咪 發表於 19-3-8 19:40
明白
我諗你真係好驚,幾歲記得咁清晰到而家

我共聽兩次聲,一次係見到

翡翠宮

coo1068 發表於 19-3-8 19:50
我共聽兩次聲,一次係見到

聽過兩次咁少
你見到嗰次分享咗未呀??
月光很美麗☺

瑪瑙宮

crystal媽咪 發表於 19-3-8 19:56
聽過兩次咁少
你見到嗰次分享咗未呀??

係16樓係聽,見我一陣打

crystal媽咪    發表於 19-3-8 20:32

瑪瑙宮

回覆樓主:

我咪講過我同姐瞓碌架床,我家對面係一座山,有一晚到我瞓入面,半夜醒左,就望住對面座山,見到一個著白衫嘅人,由右手邊行到山嘅中間吾見左,之後再由右手邊再行過

第二日我同同學一齊去探險,原本嗰度有個墓碑

翡翠宮

coo1068 發表於 19-3-8 20:41
我咪講過我同姐瞓碌架床,我家對面係一座山,有一晚到我瞓入面,半夜醒左,就望住對面座山,見到一個著白衫 ...

我都見過白色衫,不過附近唔係有墓碑、墳場嗰啲

我以下分享好大段酒店靈異經歷,千真萬確屋企人驚咗好多個月。 試過兩次去旅行都遇見(x),講咗永永遠遠不可以再同我去旅行。 成個家族都知
月光很美麗☺

翡翠宮

回覆樓主:

發生早幾年。喺台灣。
又係同十幾年前位家人去旅行。佢話隔咗咁多年應該冇事,主動約我一齊去。
五日四夜。到台中一酒店, 同平時一樣檢查電器各樣。導遊打電話嚟confirm,就落去買嘢食。
只有一張房匙卡,我哋住喺尾房。走廊好長,對面係團友一家。 買完嘢返去插卡,幾次都開唔到。叫家人拎住啲嘢,我再插之後開到。
入去將房匙卡插門邊。房就著燈,我行咗大約四、五步。房冇曬燈,卡係插住嘅。同家人講落去搵職員上嚟,唔知點解好驚唔肯落去。我話咁佢留低喺走廊,我落去。跟住發曬癲話死都唔會留喺度。
當日我好攰,一係佢落一係我落,唔會一齊落。咁佢落咗去搵職員。
~續~
月光很美麗☺

翡翠宮

回覆樓主:

~續~
叫咗職員上嚟,插卡,即刻有電。我問佢係咪轉咗卡,佢話都係用頭先我嗰張。
咁有電之後,佢落咗去,我哋入房。

佢走咗一陣,我哋行到床邊。間房突然又冇電,卡仍然插住。我打開門, 用手機睇下床邊嘅電話打去搵職員, 同職員講冇電、要轉房。家人不停喺側邊話要換房,唔要留喺度。

職員話已滿冇辦法換,講緊嘅時候房有番燈。之後我打比導遊,已經搵唔到導遊啦。
冇得換房,唯有講電壓問題安慰家人。之後當冇事發生輪流沖涼,沖涼期間一直保持同家人傾計,佢話好攰。沖完涼出嚟。見到家人坐喺床邊,閉起眼超級慢動作地摺衫。 跟住佢話好掛住佢,好細聲。我問佢邊個(佢)
~續~
月光很美麗☺

翡翠宮

回覆樓主:

~續~
行埋佢身邊問邊個佢,佢話我好掛住個細路仔。當時我哋家族都冇小朋友。即刻叫佢唔好講,快啲瞓。
佢繼續慢動作地摺衫,我問佢點解唔瞓。佢又講:幫我打開櫃桶。我同家人有習慣去酒店唔會放任何物品喺櫃桶。

問佢:你放啲乜嘢係櫃桶,佢話要攞嘢比細路仔。 之後我話唔好再講喇!要瞓。幫佢除眼鏡、抬佢雙腳上床瞓。唔知點解好似石頭咁重。 佢講你做乜咁大力,講時語氣好慢,似一個阿婆
有諗過離開,只有一張卡。走咗我返唔到入嚟。攞咗又驚焗親佢。最終留低。
當晚即瞓,開好多燈。幾日旅程都冇事。 回港後同家人傾番。佢話當晚開唔到門,我同佢講嘢嘅時候變咗一把男人聲
~完~
月光很美麗☺

珍珠宮

coo1068 發表於 19-3-8 20:41
我咪講過我同姐瞓碌架床,我家對面係一座山,有一晚到我瞓入面,半夜醒左,就望住對面座山,見到一個著白衫 ...

咁大膽仲去探險

瑪瑙宮

crystal媽咪 發表於 19-3-8 21:05
我都見過白色衫,不過附近唔係有墓碑、墳場嗰啲

我以下分享好大段酒店靈異經歷,千真萬確屋企人驚咗好多 ...

首頁
45678...24

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊