自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

12月31晚係湖南衛視嘅倒數晚會睇到幾十人彈住結他唱beyond的 不再猶豫,在-個普通話主導的地方,雖然咬字不正,依然好感動,佢嘅歌真係做到感動人心

tansyneko    發表於 19-1-2 13:07

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

Beyond

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我每日都會睇微博...beyond係國內重好多人鍾意,同埋家駒走左咁多年,重有好多人掛住佢喎, 會組團去將軍澳探佢.....

tansyneko    發表於 19-1-2 13:09
hellohelloruby    發表於 19-1-2 12:04
有些事情是可以遺忘的,有些事情是可以紀念的,有些事情是可以心甘情願的,有些事情卻一直無能為力。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

babe2010 發表於 19-1-2 10:25
12月31晚係湖南衛視嘅倒數晚會睇到幾十人彈住結他唱beyond的 不再猶豫,在-個普通話主導的地方,雖然咬字 ...

掛住家駒

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我記得六年級歌唱比賽都係唱呢隻, 因為好勵志

無聊望見了猶豫 達到理想不太易
即是有信心鬥志卻抑止
誰人定我去或留 定我心中的宇宙
只想靠兩手向理想揮手
問句天幾高心中志比天更高
自信打不死的心態活到老

woo ho ho 我有我心底故事
親手寫上每段得失樂與悲與夢兒
woo ho ho 縱有創傷不退避
夢想有日達成找到心底夢想的世界 終可見

誰人沒試過猶豫 達到理想不太易
即是有信心 鬥志卻抑止
誰人定我去或留 定我心中的宇宙
只想靠兩手 向理想揮手
問句天幾高 心中志比天更高
自信打不死的心態活到老

woo ho ho 我有我心底故事
親手寫上每段得失樂與悲與夢兒
woo ho ho 縱有創傷不退避
夢想有日達成 找到心底夢想的世界 終可見

woo ho ho 親手寫上每段得失樂與悲與夢兒
woo ho ho 夢想有日達成 找到心底夢想的世界
終可見

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

hellohelloruby 發表於 19-1-2 12:06
我記得六年級歌唱比賽都係唱呢隻, 因為好勵志

無聊望見了猶豫 達到理想不太易

唱左出黎

珍珠宮

ChongLamm 發表於 19-1-2 12:10
唱左出黎

仲要有聲

男爵府

回覆樓主:

之前睇過—個視頻,應該大6嘅,成間學校好似啱啱考完高考定咩,全部學生企滿樓上走廊,一齊唱beyond唔記得邊首歌,場面好震撼,我好羨慕佢地,如果我係佢地-分子,果個moment會係我人生不能磨滅

男爵府

2019勳章

Beyond的歌在大陸好hit

子爵府

內地好多街頭表演都會唱Beyond的歌
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

男爵府

CutieSo 發表於 19-1-2 13:19
內地好多街頭表演都會唱Beyond的歌

busking條路其實好難行,或者有時都需要用beyond嘅歌比番信心自己

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

水晶宮

2019新春慶豚圓

大宅

2019新春慶豚圓

我今年暑假去北京旅遊,經過鳥巢館,因無比錢入場,只在外場參觀。聽到內場播beyond的「喜歡你」。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

十幾年前,係北京一個滑雪場,聽到‘喜歡你,覺得好意外!記到依家

男爵府

umama 發表於 19-1-2 22:26
十幾年前,係北京一個滑雪場,聽到‘喜歡你,覺得好意外!記到依家

突然有心痛的感

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊