自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

回覆樓主:

用緊LG 8kg 乾4kg, 部機出奇地好用和靜

三星就無用過唔清楚

伯爵府

畀面勳章

我的韩国朋友说,家电LG 好,而手机就Samsung 好。我部直驅LG洗衣機用2年幾,暫時都幾好。
東方曼哈頓  : Iherb 用戶首次優惠 5 美元 code GQF455

侯爵府

我有三星洗衣機,個人經驗比樓主參考:
用用下發現洗衣機門有裂縫,搵cs先發現即使保養期內,如果三星認為係人為因素,上門檢查都要比檢查費(零件當然另加),之前其他牌子保養期都唔會收檢查費。我真係覺得無奈,其實條裂痕好唔尋常,正常使用有乜理由會撞得爛度門,而且如果有碰擊到,條裂痕點會只係好似一條髮絲咁樣。cs話產品係有嚴格qc,係,梗係有啦,note 7物係一個好例子囉。

水晶宮

bearbb5 發表於 19-1-2 12:10
lg vs 三星 洗衣乾衣機 邊隻好用D呢? 我見三星有得因應重量焗衫, 唔知lg 有無呢?
但lg又好似靜D..請用家俾D ...

我用緊3星洗衣乾衣機(8kgs/6kgs)。

洗衣 - 我覺得係靜。
乾衣 - 我覺得係靜。通常洗1機8~9成滿衫, 我會分2批乾衣(最盡分質料厚薄)。 洗衣後會拎哂d衫出黎, 每件揚鬆至再放入機(因洗衣fing乾時會fing實哂), 衣物至乾透及唔“摷”。

我洗衣時唔落柔順劑, 會係乾衣時放2張柔順紙。 乾衣出黎衣物柔軟及有少少香味(我唔喜歡柔順劑嗰d香味)。

用左1年, 非常滿意。 買時係$4×××, 仲有贈品送。

天空之城, 快樂之地

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

小小馬奇朵 發表於 19-1-19 23:49
我早幾年買咗LG直驅
價錢唔貴,又靜,脫水都好好
不過我用咗一年就搬屋,留咗畀下手

我用左唔係好耐,可能要等二三年先有分享

男爵府

nyfng 發表於 19-1-20 02:30
我有三星洗衣機,個人經驗比樓主參考:
用用下發現洗衣機門有裂縫,搵cs先發現即使保養期內,如果三星認為 ...

嘩 咁你俾佢收左幾錢?

男爵府

牛牛bb 發表於 19-1-20 01:59
用緊LG 8kg 乾4kg, 部機出奇地好用和靜

三星就無用過唔清楚

乾得透嗎?係邊部呢?

子爵府

bearbb5 發表於 19-1-20 10:19
乾得透嗎?係邊部呢?

乾得透 仲好爽 乾完熱辣辣
不過我通常洗完一機衫, 會揀返d唔想用乾衣既衫出嚟先, 然後再按選時乾衣, 我通常選2小時50分鐘嚟乾, 係會全乾, 型號如圖

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

牛牛bb 發表於 19-1-20 11:10
乾得透 仲好爽 乾完熱辣辣
不過我通常洗完一機衫, 會揀返d唔想用乾衣既衫出嚟先, 然後再按選時乾衣, 我通 ...

會唔會好side電,我見樂聲成1900W

大宅

sau95335 發表於 19-1-19 07:47
回覆 bearbb5 的帖子

我呢排都研究過,我本來都好想買Lx,因為佢静,細架又靚仔,但聽說易壞,尤其係佢隻 ...

lg motor保養是 10年,唔知有冇記錯!

子爵府

oceandeepsea 發表於 19-1-20 12:52
會唔會好side電,我見樂聲成1900W

我又唔知佢嘥唔嘥電, 但如果潮濕天氣時或洗床單冷氣被時就好好用, 唔洗up住和掛床單咁大件, 正常天氣我都係曬晾多

水晶宮

sau95335 發表於 19-1-19 07:47
回覆 bearbb5 的帖子

我呢排都研究過,我本來都好想買Lx,因為佢静,細架又靚仔,但聽說易壞,尤其係佢隻 ...

我部原裝樓附送西門子洗衣乾衣機尋晚突然壞左!
原本一心想買金章,但因呎吋有局限又要乾衣功能,今朝睇左好多間店,只有惠而浦,伊萊克斯及LG 夠位唔使拆門(原本部洗衣機隱藏左櫃內)。見LG 有自動洗槽及比較靚仔(雖然關了櫃門都係一樣),所以買左LG.

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

waiwai1125 發表於 19-1-20 15:14
lg motor保養是 10年,唔知有冇記錯!

係,兩年保養, 摩打保10年

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

CINDYC 發表於 19-1-20 16:14
係,兩年保養, 摩打保10年

謝,我都睇緊,應是樂聲 lg 二選一!
唔知大家有冇意見,有冇人用緊樂聲洗乾2合1呢?

水晶宮

waiwai1125 發表於 19-1-20 16:43
謝,我都睇緊,應是樂聲 lg 二選一!
唔知大家有冇意見,有冇人用緊樂聲洗乾2合1呢?
...

我剛才都有去Pana shop 睇過,但呎吋唔啱。

大宅

CINDYC 發表於 19-1-20 16:49
我剛才都有去Pana shop 睇過,但呎吋唔啱。

我上網search幾聲洗衣乾衣機, 好似都冇乜嘢討論… 唔知道口碑!

大宅

waiwai1125 發表於 19-1-21 08:33
我上網search幾聲洗衣乾衣機, 好似都冇乜嘢討論… 唔知道口碑!

剛訂了Lg 洗衣機(網上買, 百老匯睇咗實版但要貴40幾%),星期四送貨希望唔會失望!

大宅

waiwai1125 發表於 19-1-21 17:56

剛訂了Lg 洗衣機(網上買, 百老匯睇咗實版但要貴40幾%) ...

剛安裝完成,第一次開乾衣mode, 期待中!

子爵府

waiwai1125 發表於 19-1-24 17:04
剛安裝完成,第一次開乾衣mode, 期待中!

你乾幾耐呀?效果如何?

大宅

牛牛bb 發表於 19-1-25 15:45
你乾幾耐呀?效果如何?

半機衫,用強烈洗60, 冇記錯洗連乾約3-3.5 小時(唔太記得)…可全乾

首頁
12345...8

尾頁

跳至