自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Fishqqma 發表於 19-1-2 17:39
有200k用,ok.
因現在...............無

伯爵府

回覆樓主:

20-30萬一個月都ok

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

babyk20181113 發表於 19-1-2 18:21
50萬
1/5=呢個都比較合適

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

咩光頭佬

伯爵府

wai4919 發表於 19-1-2 17:34
我都覺這個價
20至30萬
不會,兩公婆賺20-30萬是絕不會用一半或1/3人工去租屋。扣完稅租埋屋會冇咩剩。呢個收入,他們最多只會去旅行去得密D豪D,租最多1000呎/5-6萬。

珊瑚宮

剛剛朋友家租出給外國人7萬,是公司福利他公司信,這外國人,月薪60萬

寶石宮

2023年兔年勳章

tsung 發表於 19-1-2 20:34
咩光頭佬

B...o...b

珍珠宮

大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

20150618bb 發表於 19-1-2 14:04
那...........邊個比

公司

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

鬆動一些30萬吧~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

洗米華有打本開公司俾光頭佬打骰,光頭佬自己又有幾個單位收租,唔計接job都夠俾租有突,出公數定係雙租都無得輸

珍珠宮

王國教室勳章

真係要睇個人點分配開支,朋友老公唔肯儲蓄買樓,佢話買唔起咁大,又接受唔到住細屋。佢租屋每個月十幾萬,但收入唔穩定㗎,一時多d一時少d但都至少有2x萬,有時候就幾倍。
呢幾個月佢老公好怕住新界都搬入新界,因為差不多大,但一個月唔需要十萬租啦終於。佢話7萬幾咋

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Poyau 發表於 19-1-2 23:20
B...o...b

Poyau    發表於 19-1-3 09:18

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

要問吓弊笑 佢住獨立屋

男爵府

20-30應該可以,個人認為啫

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

tsung 發表於 19-1-2 20:34
咩光頭佬

Bob

Poyau    發表於 19-1-4 12:40
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

搵20-30 萬既人開支都會好大,小朋友(幾個,個個讀國際學校),工人 (幾個),司機,交稅 等,根本唔會攞10萬去租樓,除非唔介意月月清。

珊瑚宮

Nbs 發表於 19-1-3 10:09
搵20-30 萬既人開支都會好大,小朋友(幾個,個個讀國際學校),工人 (幾個),司機,交稅 等,根本唔會攞1 ...
睇左甘多回應我,好多都只吹,離地..........好多,你回應非常貼地,大家加油

珊瑚宮

yiqiyihui 發表於 19-1-2 20:56
不會,兩公婆賺20-30萬是絕不會用一半或1/3人工去租屋。扣完稅租埋屋會冇咩剩。呢個收入,他們最多只會去旅 ...
有30萬月薪的人士,開支非常大,的無30萬月薪人士以為到@30就可用10去租屋,其實係錯覺

大宅

20150618bb 發表於 19-1-3 12:32
有30萬月薪的人士,開支非常大,的無30萬月薪人士以為到@30就可用10去租屋,其實係錯覺
...

係呀,朋友一家年收入千萬的,才捨得租十萬的屋。30萬冇可能捨得俾1/3收入租屋。

首頁

尾頁

跳至