自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

有冇水晶高手可以指教一下
姊姊最近話想買紅紋水晶,叫我陪她去睇,本身對水晶都有興趣都想買來試試。
本身想買百搭的水晶如白水晶,上網睇了發現有super seven的水晶好似好多功效,唔知好唔好,再睇睇價錢都偏貴(平均幾千蚊)
請問如果買去邊間有信心保證?價錢平均幾多?點為之靚的super seven及紅紋?
謝謝
歡迎歡迎

子爵府

回覆樓主:

想知,幫手推

大宅

回覆 arsahi 的帖子

謝幫推,我諗住去x之緣睇睇,順便問下售貨員,合眼緣先買(主要幫姊姊睇下紅紋)原本想買紫水晶增加自己的智慧(幫助學習)見到好多人推薦super seven話係紫水晶的昇華版,由7種水晶結合而成仲可以幫助人緣之類,睇完好心動先想買。但價錢真係幾貴上網睇幾千蚊一條,驚自己買左假野就慘
歡迎歡迎

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Watashiwamomo 發表於 19-1-2 13:24
姊姊最近話想買紅紋水晶,叫我陪她去睇,本身對水晶都有興趣都想買來 ...
呢的野...............信咪.........法力無邊

侯爵府

回覆樓主:

我吾信

BBJOJO    發表於 19-1-5 21:59
活在當下

別墅

回覆樓主:

我聽人講其實水晶唔需要貴
買果陣都係感覺行先
我好耐之前都係係西九龍廣場啲鋪頭仔買
百零蚊一條 當飾物我覺得ok

珍珠宮

回覆樓主:

我自己就一D都唔信,只係買嚟當飾物,好過戴朱二成嘛

珍珠宮

回覆樓主:

當飾物, 玩吓無妨。
真係帶幾條水晶乜都改善到, 水晶舖已經執苙啦。
都發左達, 仲使開舖搵食咩

大宅

回覆 20150618bb 的帖子

我就一半半信,或者講個真人真事比大家聽,幾年前我比靈體騷擾得好嚴重,半夜有鬼影係我床頭飄來飄去/睡覺時聽到有人在我耳邊講野(聲音好雜亂似是玻璃回聲咁永遠聽唔清楚些人講什麼)後來無計可施之下我戴了黑曜石,就在買左那晚我放在床頭淨化,在睡夢中我聽到一群人有男有女在我耳邊鬼叫:為什麼要趕絕我們,我被嚇聲自此到目前為止已經沒有遇上這些問題了,或者信則有不信則無。抱著平常心看待
歡迎歡迎

大宅

不要迷信 .........

恕我直言,用買水晶的錢去搵專家 (真專業人士,風水佬不算) 幫手,更實際。

wcpcelia    發表於 19-1-6 10:00

大宅

回覆 heherikku 的帖子

以前買過黑曜石,好平都係幾百蚊(因產量大唔算稀有)水晶有平有貴,貴的主要睇粒石入面的晶石含量多不多。呢樣我唔係好識只係門外漢
真的!幾年前買那陣我原本想買最貴的黑曜石(什麼彩虹眼)但係當我掂落去時會有比靜電電到的感覺最後反而買了另一條平的黑曜石(冇靜電)當時其實唔係好想買,點知行行下街又會係咁諗番那條黑曜石,心想唔貴就買左,真的幫到忙
歡迎歡迎

男爵府

2019新春慶豚圓

Watashiwamomo 發表於 19-1-2 13:24
姊姊最近話想買紅紋水晶,叫我陪她去睇,本身對水晶都有興趣都想買來 ...

我有戴水晶但唔係深入研究,信佢啲功效之餘,都係當首飾戴。我之前都係行過啲鋪仔,睇啱就買,唔會買太貴,2-400蚊都買過。最近買左條藍貓眼係喺網店買,200幾蚊,價錢合理

大宅

回覆 cbeyond 的帖子

我就一半半信啦!始終晶石經過幾千年的歷史及沈澱,或者有幫助都唔定
歡迎歡迎

子爵府

Watashiwamomo 發表於 19-1-3 12:27
回覆 arsahi 的帖子

謝幫推,我諗住去x之緣睇睇,順便問下售貨員,合眼緣先買(主要幫姊姊睇下紅紋):yumm ...

我都有去x之緣,super seven太貴,吾捨得買。最終買了一粒月亮石,4xx元吊咀帶下

珍珠宮

Watashiwamomo 發表於 19-1-3 14:46
回覆 cbeyond 的帖子

我就一半半信啦!始終晶石經過幾千年的歷史及沈澱,或者有幫助都唔定 ...

1條水晶手鏈到你手上, 經過幾多人既接觸呢?
其他人磁場是否有影響水晶呢?
或者有幫助都唔定, 即係你都唔確定啦。
玩吓, 當飾物無妨, 用到幾千蚊去買, 除非錢多啦, 咁就唔阻你了。
要有用, 開個陣仲直接, 不斷將你願望拋上宇宙, 價錢平過你買幾樣醜的super seven( sorry, 各花入各眼, 我真係唔覺得靚)。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

cbeyond 發表於 19-1-3 13:30
當飾物, 玩吓無妨。
真係帶幾條水晶乜都改善到, 水晶舖已經執苙啦。
都發左達, 仲使開舖搵食咩

大宅

回覆 meek 的帖子

水晶當手飾戴的話真係好靚如粉晶之類姊姊想買係因為她已經35歲之前同拍拖8年男朋友分手所以想試下戴,當買個希望
歡迎歡迎

複式洋房

2019勳章

太子聯合商場有間叫做 名石堂,價錢都算合理,見佢都多人幫襯

珍珠宮

我覺得幾靚!D珠仔越多蚊同沉殿物越愛!覺得靚咋!有不能量呢樣唔太執着!好過朱二盛!一般唔會買太貴!幾千蚊不如買金粒起碼買可保值

子爵府

Watashiwamomo 發表於 19-1-3 16:13
回覆 meek 的帖子

水晶當手飾戴的話真係好靚如粉晶之類姊姊想買係因為她已經35歲之前同拍拖8年男朋 ...

買了一粒月亮石吊咀,帶了不足1星期,今日跌咗。可能我同呢粒水晶無緣,所以真係吾好買太貴

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊