自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

請教下有搵開姨姨湊小朋友既jm, 請問而家有無公價?

兩個仔,8 & 6歲, 湊下午3點半~晚上7點半。唔使上門,大約幾錢?

另外,學校有長假期,又需唔需要加錢呢?

男爵府

hnh_mami 發表於 19-1-2 16:53

兩個仔,8 & 6歲, 湊下午3點半~晚上7點半。唔使上門, ...

不如搵個同學家長係full time mother , 可能仲可以做埋功課

侯爵府

Wonderlady 發表於 19-1-2 17:03
不如搵個同學家長係full time mother , 可能仲可以做埋功課

下午同學家長我諗好難,因兩個小朋友+自己嗰個、仲要準備晚餐及怕影響自己嗰個做功課!

子爵府

唔啦~我仔啲同學媽媽大部份都係新香港人,最唔鐘意係講是非,加上我同佢地唔熟(怕左佢地),平時都係hi bye就算。

男爵府

hnh_mami 發表於 19-1-2 16:53

兩個仔,8 & 6歲, 湊下午3點半~晚上7點半。唔使上門, ...

$6000-8000

侯爵府

2024年龍年勳章

無可能搵到啦
好大責任

wcpcelia    發表於 19-1-3 11:33

伯爵府

hnh_mami 發表於 19-1-2 17:09
唔啦~我仔啲同學媽媽大部份都係新香港人,最唔鐘意係講是非,加上我同佢地唔熟(怕左佢地),平時都係hi ...

我都怕呢啲

子爵府

2007WNIP 發表於 19-1-2 17:09
$6000-8000

呢個價錢可以請埋工人做家務

男爵府

hnh_mami 發表於 19-1-2 17:12

而且好比面价,仲要物都唔仓。

請工人宜agent費$11000-13000 ,保險$2000,食住都$7000-8000

珍珠宮

2007WNIP 發表於 19-1-2 17:09
$6000-8000
原來咁貴,呢個㗎係咪包埋食一餐?

男爵府

loved 發表於 19-1-2 17:16
原來咁貴,呢個㗎係咪包埋食一餐?

我之前工人走佬無返,校車姨姨友情价$100@1小時,出面有D收$120@1,看住小孩,什麽都不包,我試過暑假一個月比了$14000-16000

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

一個都要3500-5000元,兩個6000-8000差唔多了.

你去那些管課餘託管服務大約$3000多一個人

子爵府

mohatman 發表於 19-1-2 17:22
一個都要3500-5000元,兩個6000-8000差唔多了.

你去那些管課餘託管服務大約$3000多一個人 ...

托管一個都要3000多 兩個咪要6000。

同埋,我煩學校長假期,係咪有得托埋,不過又係

珍珠宮

回覆樓主:

我黎緊都想試下請
諗住應該要俾到鐘點價先得
我係想上門
而且d時間會阻正c9要返屋企煮飯
唔俾多d 未必肯做

大宅

mohatman 發表於 19-1-2 17:22

你去那些管課餘託管服務大約$3000多一個人 ...

屋企人幫人湊緊一個,幼稚園,6000,俾你參考下。

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

2007WNIP 發表於 19-1-2 17:20
我之前工人走佬無返,校車姨姨友情价$100@1小時,出面有D收$120@1,看住小孩,什麽都不包,我試過暑假一個 ...

嘩,返暑期托管班會唔會好啲

禁止訪問

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

hnh_mami 發表於 19-1-2 17:26
托管一個都要3000多 兩個咪要6000。

同埋,我煩學校長假期,係咪有得托埋,不過又係 :money$ ...
你覺得貴就不如搵補習社睇埋功課,就會較平。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

hnh_mami 發表於 19-1-2 17:12

x 2

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

cannyfung 發表於 19-1-2 17:28
屋企人幫人湊緊一個,幼稚園,6000,俾你參考下。

唉~正想講,樓主唔知價
搵本地姨姨湊,一向都唔平……但就算唔平,都唔易搵到

首頁
12345...6

尾頁

跳至