自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

唔想買到假貨,邊度買比較穩陣?邊個牌子最好?

複式洋房

LuckyGirl 發表於 19-1-2 19:53

去華潤堂買

別墅

佐敦裕華附近有間片仔廣店

男爵府

乜5係有一個牌子就叫片仔黃的嗎?

子爵府

http://www.pzh.com.hk/faq.php廿年前食過這款。響裕華、華潤堂、同仁堂買。

Poyau    發表於 19-1-4 15:51
wcpcelia    發表於 19-1-3 09:10

男爵府

09daisydaisy 發表於 19-1-2 22:35
乜5係有一個牌子就叫片仔黃的嗎?

係中藥,不是牌子
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

男爵府

MRSYUNG 發表於 19-1-3 00:26
http://www.pzh.com.hk/faq.php廿年前食過這款。響裕華、華潤堂、同仁堂買。

小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

男爵府

Poppypolipoli 發表於 19-1-2 22:35
佐敦裕華附近有間片仔廣店

唔該晒

男爵府

蘇米魚 發表於 19-1-2 20:01
去華潤堂買

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

片仔廣而家出左好多含藥產品,好似牙膏,之前見報紙廣告。
我老公有大事就會食,不過好貴,唔知係唔係咁勁
想認識多啲屯門友

伯爵府

活左幾十年,我一直以為呢隻藥叫「廣仔片」!

伯爵府

小平媽媽 發表於 19-1-3 10:07
片仔廣而家出左好多含藥產品,好似牙膏,之前見報紙廣告。
我老公有大事就會食,不過好貴,唔知係唔係咁勁 ...

真係咁勁,我媽跌過幾次,前前後後都唔知食左幾多盒

翡翠宮

睇過下内地藥網,其實都無乜牌子好揀,就係漳州片仔癀出品。

男爵府

dorchiu 發表於 19-1-3 16:51
真係咁勁,我媽跌過幾次,前前後後都唔知食左幾多盒

片仔黃有咩咁好?

首頁

尾頁

跳至