自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

人生也見了不少次工,每一次也充滿希望很期待得到,大部分工個interviewer 的反應也會給我一定的信心和認同,但每一份工作到了盡頭放手的時候,我也會感到和當初見時的心情很不一樣,有時是害怕離開,有時又會鬆一口氣⋯⋯ 雖然我不相信有一份工會適合到老,但可以的話,我也想舒舒服服安安穩穩做一段時間,不用成日在心裏籌算著做到幾時便走。

wcpcelia    發表於 19-1-3 15:02

珍珠宮

jthl2013 發表於 19-1-2 21:55
人生也見了不少次工,每一次也充滿希望很期待得到,大部分工個interviewer 的反應也會給我一定的信心和認同 ...

好明白,其實好多時自己控制不了,唯有隨心而行

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

隨緣

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

人生也見了不少次工,每一次也充滿希望很期待得到,大部分工個interviewer 的反應也會給我一定的信心和認同 ...

大宅

人生就係好無奈,好多事都非盡人意,大家都要加油

別墅

回覆樓主:

明白樓主,最近都有機會朋友介紹,諗住都睇下,本身無好大意欲轉,但見完同個老闆都算傾得愉快,可惜package欠吸引力,都係要放手。 所以工既事都係隨緣。

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

加油

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊