懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下開刀餵人奶可以食咩清惡露? 已經開刀21日,仲未清
唔該曬

別墅

Lucas_papaw 發表於 19-1-2 21:58
唔該曬
...

開刀時醫生已經會吸清好多惡露 唔洗特別清架啦 飲食清淡 唔好食活血既野就好快冇 你預都要成個月架
唔該曬
...

Hello Lucas_papaw,恭喜你做媽媽! 惡露長短個個人唔同架,通常產後6星期左右會完全無哂。媽媽餵人奶已經做得好好,餵哺母乳可刺激腦下垂體分泌荷爾蒙,促進子宮收縮,令惡露排出時間縮短,不用特別食D咩清惡露,建議飲食以清淡同少油為原則
。媽媽有冇食薑醋、中藥、補品?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

大宅

Yvonne@NUTRICIA 發表於 19-1-4 17:22
Hello Lucas_papaw,恭喜你做媽媽! 惡露長短個個人唔同架,通常產後6星期左右會完全無哂。媽媽餵人奶已經 ...

無食薑醋補品果啲 淨係飲滴雞精同湯水

Lucas_papaw 發表於 19-1-4 22:48
無食薑醋補品果啲 淨係飲滴雞精同湯水

媽媽繼續維持清淡飲食同餵母乳, 惡露清乾淨嘅時間個個媽媽都唔同,只要冇惡臭冇唔舒服就唔需要太擔心

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

大宅

唔該曬
...

我果陣係順產餵人奶,惡露流足100日,醫生話正常的。餵人奶會量少日子長

首頁

尾頁

跳至