意見反饋
義工

想生BB 今日: 58|主題: 99404

有冇人植入鑲嵌型胚胎 - 送子鳥台灣ivf

洋房

國民生產總值:74

2019勳章

我只有兩粒D5 胚胎,5AB 同 5BC。 淨係5AB 果粒做了PGS, 結果係一個54%異常既鑲嵌型胚胎。醫生建議我植入曬兩粒增加中奬機會。 下個禮拜派彩, 但我今日偷驗已知中了,但好擔心中咗鑲嵌型胚胎之後會有問題。

有冇JM 有經驗可以分享?

王國熱話
請問有冇人淘過兒童上下格床? 有冇好介紹
淘寶啲買家成日發錯顏色,你哋會點處理?
電腦椅求推介
Ipad/手機轉接電視線,邊隻好?

複式洋房

國民生產總值:241

melody1224 發表於 19-1-2 22:07
我只有兩粒D5 胚胎,5AB 同 5BC。 淨係5AB 果粒做了PGS, 結果係一個54%異常既鑲嵌型胚胎。醫生建議我植入曬 ...

我都問過呢個問題,諮詢師話鑲嵌型胚胎即同時有異常細胞多於正常細胞。但胚胎本身有修復功能所以有機會可以發展到正常多於異常成為正常BB. 不過修復功能就因人而異。詳細你都係問返自己諮詢師較好。

複式洋房

國民生產總值:284

想問jm您係睇送邊個醫生啊?
中左您產檢一定要做多D啊,恭喜
我仲努力緊

洋房

2019勳章

tampopo720 發表於 19-1-3 10:03
想問jm您係睇送邊個醫生啊?
中左您產檢一定要做多D啊,恭喜
我仲努力緊 ...

謝醫師呀

洋房

2019勳章

fionachan0107 發表於 19-1-3 00:34

我都問過呢個問題,諮詢師話鑲嵌型胚胎即同時有異常細 ...

係呀,佢哋都係咁同我講,keep 住叫我唔洗擔心同一定要抽羊水。我都睇左好多文章都係咁講。但係網上睇過活產率得3成。所以想睇下有無人有經驗分享。

複式洋房

國民生產總值:284

回覆 melody1224 的帖子

我都係睇謝醫師,我相信佢咁專業,對佢有信心
唔好諗咁多,專心安胎,jm加油啊

洋房

2019勳章

tampopo720 發表於 19-1-9 15:11

我都係睇謝醫師,我相信佢咁專業,對佢有信心

多謝,大家加油

大宅

國民生產總值:2151

2019勳章

melody1224 發表於 19-1-2 22:07
我只有兩粒D5 胚胎,5AB 同 5BC。 淨係5AB 果粒做了PGS, 結果係一個54%異常既鑲嵌型胚胎。醫生建議我植入曬 ...

我今日收到報告,四粒得一粒pass,還有一粒都係鑲嵌型胚胎,他們話都可以放,我係王醫師,你現在點啊?bingo 嗎?

洋房

2019勳章

sufei123 發表於 19-1-9 20:46
我今日收到報告,四粒得一粒pass,還有一粒都係鑲嵌型胚胎,他們話都可以放,我係王醫師,你現在點啊?bin ...

Bingo 了,不過未去睇醫生照, 希望你成功。

請問你既鑲嵌型係幾多%異常細胞?

大宅

國民生產總值:2151

2019勳章

melody1224 發表於 19-1-10 20:57
Bingo 了,不過未去睇醫生照, 希望你成功。

請問你既鑲嵌型係幾多%異常細胞?

恭喜(emoji)
我未知,只是知道low rate,應該低於50%,另外兩個high rate,不建議放。

你有做era 嗎?我上月做了

我下星期五放,放兩個,希望都bingo啦

洋房

2019勳章

sufei123 發表於 19-1-11 07:20
恭喜(emoji)
我未知,只是知道low rate,應該低於50%,另外兩個high rate,不建議放。

Low rate 冇咁驚。 祝你成功

我有做 ERA呀,因為得果兩粒,得一次機會,梗係想盡量增加成功率啦。

別墅

國民生產總值:528

ERA真係好勁咁

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.