醫護健康

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

Kiuyuet 發表於 19-2-21 12:06
請問你去邊到做物理治療,Thx

工聯會的物理治療!原本360元!有工聯咭平20元!點解咁平!因舊大廈!要行上兩層樓梯!個物理治療師講到自己好勁!個些護士會叫你日日來!話起碼30次一個療程!感覺唔好受!似sales人多!頭一次見過治療師后沒再怎見!只叫我做消炎!知你係沒保險和醫療津貼!開始hea做!求其!程序錯亂⋯所以我覺得沒用⋯

複式洋房

wwytracy 發表於 19-2-21 14:24
工聯會的物理治療!原本360元!有工聯咭平20元!點解咁平!因舊大廈!要行上兩層樓梯!個物理治療師講到自 ...

我腰痛腳痛有D痳痺,睇過物理治療、脊醫都唔得,唔知點好, 好慘呀,睇下你有冇好介紹。

大宅

Kiuyuet 發表於 19-2-21 17:33
我腰痛腳痛有D痳痺,睇過物理治療、脊醫都唔得,唔知點好, 好慘呀,睇下你有冇好介紹。
...

我同你一樣!但來緊睇骨科⋯

大宅

Cindabella 發表於 19-1-4 12:12
政府的資源有限,
之前我拉親腰去政府醫院做物理治療,
都係熱敷15分鐘,物理治療師教我做2-3個運動就可以 ...

要去地做運動三次啊!

大宅

Kiuyuet 發表於 19-2-21 17:33
...

你會唔會有腰椎移位?因為如果移咗位壓到血管,會令到供血不足有麻痺感覺

禁止訪問

大宅

6fchanc9 發表於 19-3-3 01:08
有無自己試過拉下筋? 應會有幫助

試物理治療沒幫助!拉筋試過!好少少

複式洋房

Alwy81 發表於 19-2-27 21:22
你會唔會有腰椎移位?因為如果移咗位壓到血管,會令到供血不足有麻痺感覺
...

睇過骨科醫生佢話 椎間盤突出,有D退化,冇講腰椎移位,又話未嚴重到要做手術,我呢幾日又 感冒攪到周身骨痛,腳又痛多左,唔知點好

禁止訪問

大宅

Kiuyuet 發表於 19-3-3 18:41
睇過骨科醫生佢話 椎間盤突出,有D退化,冇講腰椎移位,又話未嚴重到要做手術,我呢幾日又 感冒攪到周身骨 ...

椎間盤突出好多時會high到神經線所以痛,仲會有啲觸電感覺痛到落腳,再嚴重啲壓到血管 會有麻痺感覺,可以嘗試做復位矯正,我之前都有肩膊腰痛,就係因為移咗位,複咗位之後就好返好多啦

大宅

wwytracy 發表於 19-1-4 20:45
我買了淘寶電熱墊!但熱完好些!訓醒痛!我來緊睇政府物理治療!希望幫到我啦!
...

我呀女初頭脚骨裂左,坐一牌輪椅,骨合左口都有痛,再去睇私家物理治療,睇左超來半都未好,後尾呀女睇政府骨科再十政府物理治療,宜家冇痛,但keep番去覆診。
:-D :-?

複式洋房

wwytracy 發表於 19-1-19 21:03
原來搞咁耐是坐骨神經痛

請問你係咪照x ray知道自己係坐骨神經痛呀?
我近排都受腰痛困擾

大宅

yyan03 發表於 19-3-28 18:26

請問你係咪照x ray知道自己係坐骨神經痛呀?

我睇骨科醫生加照x光!再幫我點腳!話唔係坐骨神經痛!但按摩和脊科跌打又話坐骨神經痛!

大宅

wwytracy 發表於 19-3-28 23:10
我睇骨科醫生加照x光!再幫我點腳!話唔係坐骨神經痛!但按摩和脊科跌打又話坐骨神經痛!
...

請問你嘅痛症好返未呀?我近排都受坐骨神經痛影響,又要湊仔無得點休息好痛苦。去咗政府物理治療3次,教咗7個拉筋加練肌肉運動,佢話起碼做8星期先會感覺到有改善,唉。

大宅

qqmmbb2009 發表於 19-6-12 08:54
請問你嘅痛症好返未呀?我近排都受坐骨神經痛影響,又要湊仔無得點休息好痛苦。去咗政府物理治療3次,教咗 ...

我現在去到腳了⋯(emoji)(emoji)腰仲有小小痛!我睇過政府街症個些物理治療3次!1.見物理治療2.做運動示範3.close file!

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

barbaramadam 發表於 19-10-1 02:15
回覆 wwytracy 的帖子

好慘...

咪屁股位和腳位痛!醫生話肥所以負荷不到!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

想問腰痛,游泳是否可以架?

首頁
23456...7

尾頁

跳至