意見反饋
義工

0-6個月 今日: 7|主題: 28744

嬰兒飲奶扭黎扭去

別墅

國民生產總值:784

2019勳章

個幾月大全奶粉B,飲到一半後面就成日谷力扭黎扭去,谷到面仔都紅,搞到剩低嘅奶特別難餵,但距又未抱嘅真係唔知距做乜??
每日都有痾到bubu的,有時扭係放屁,但扭太多了都唔知距做乜⋯⋯

王國熱話
又攪下新意思。
集運何時收爐?
淘 Microsoft office/防毒軟件安全嗎
淘寶淘食物

大宅

國民生產總值:1058

2019勳章

Vickylxt 發表於 19-1-3 11:20
個幾月大全奶粉B,飲到一半後面就成日谷力扭黎扭去,谷到面仔都紅,搞到剩低嘅奶特別難餵,但距又未抱嘅真 ...

可能頂住想掃風,中間停一停掃下風先喂啦

複式洋房

國民生產總值:386

個幾月大全奶粉B,飲到一半後面就成日谷力扭黎扭去,谷到面仔都紅,搞到剩低嘅奶特別難餵,但距又未抱嘅真 ...

會唔會奶嘴洞開得太大

別墅

2019勳章

irismomopig 發表於 19-1-3 21:39
可能頂住想掃風,中間停一停掃下風先喂啦

唔係,掃晒風嘞,有時係因為想痾臭臭,有時真係唔知咩事

別墅

2019勳章

Ming1818 發表於 19-1-4 00:55
會唔會奶嘴洞開得太大

無,試過係符合晒姑娘講嘅洞口

男爵府

國民生產總值:9660

2019勳章 想生BB熱投

回覆樓主:

我仔有同樣情況,佢係扭眼訓,忟陣,然後就扭黎扭去唔多想飲奶

珍珠宮

國民生產總值:43306

BB防敏心得分享勳章

我都覺得佢應該系有肚風,你試下食一半先幫佢掃風,再繼續俾佢食喇

複式洋房

國民生產總值:238

食到咁上下掃一次風,阿b會乖乖食埋下半場。冇時係啲風頂住唔舒服唔肯食。

別墅

國民生產總值:780

2019勳章

我個女飲人奶都會甘,係樓眼訓, 又或者屙左尿, 或者谷緊便便

大宅

國民生產總值:4635

回覆樓主:

除左谷住想開大之外,都有可能係因為熱啦,或者抱佢既姿勢令到佢唔舒服架....

複式洋房

國民生產總值:141

2019勳章

我呀b都係咁,我會開吸塵機聲佢聽立即冷靜。
佢聽開以下呢條link

https://youtu.be/7PyIPh3Evl8

其實都係陪月話我知,有d BB會鐘意聽風筒聲,有d就鐘意咕lu咕lu 既水聲(好似刷完牙long口嗰d聲咁)

洋房

國民生產總值:54

回覆樓主

係咪壓奶期
我個b都係扭來扭去冇心機食奶

別墅

國民生產總值:503

會唔會肚仔唔舒服呀有肚風呀??

大宅

國民生產總值:1956

我個女都係噤呀,有時仲含住住奶嘴唔綴,有時仲唔飲Tim

公爵府

國民生產總值:27272

咁你一次冇開咁多,或者可以食到佢扭擰個陣同佢掃風

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.