自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

呢啲野真係好難講,有導師牌、陀得穩唔代表個胎下一刻會無事。
我之前胎位唔正,喺醫院度醫生叫我做狗仔式跪喺度,等個胎轉下。點知做完10分鐘個胎狂踢我個肚,仲抽下抽下,嚇到我咩咁。之後醫生即刻叫我stop。
我夠跟醫生指示啦,醫生夠以為我呢個動作ok咯,點知做完根本唔得。

子爵府

開心吸收勳章

對呢位小姐素來冇好感

就算係瑜珈導師, 始終是孕婦, 小心D好, 冇必要嘅野就唔好做啦

子爵府

回覆樓主:

其實有機會傷及內部機能,令到個bb收塞空間
唔知會唔會逼 羊胎水出來。

男爵府

SASA滾 發表於 19-1-3 13:18
唔好咁講,一家唔知一家事,尤其是感情。
有人同黎明合作過,話佢私底下個人非常之固執同埋迷信,脾氣都幾 ...
我都同Leon合作過幾年,甚至一齊到外地工作。佢係好認真有上進心既人,亦係好人。但至於感情事,我地外人就唔知得咁多。

琥珀宮

SASA滾 發表於 19-1-3 13:20
都係嗰句
無事就好地地
有事唔止1個人傷心
咁個孕婦係BB既媽媽, 佢做得依個高難度動作, 就要預咗承受之後的風險, 佢咁大個人無理由唔知, 旁人講咩都無用, 就好似有D孕婦想食凍嘢飲咖啡...等等, 身邊人可能勸佢唔好住但孕婦會話少少無所謂, 咁唔怕就係唔怕, 佢自己承擔風險囉

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

我對樂小姐無好感,特別親身接觸過後。

不過如果係有瑜珈底子,又多年每日練習開既人,倒立唔算係一個難度高既動作。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

子爵府

回覆樓主:

樂小姐大隻左好多 ,個肚唔太大,唔知幾個月?

珍珠宮

回覆樓主:

唉~未見過佢真人,唔知係咪好索嘅呢~
齋睇佢嘅相同片,一直都覺得佢成個賓賓咁,又大隻又肉酸,唔明點解可以食咁多仔,仲要食到黎明,食埋佢半份身家,依加睇佢D瑜伽相,真係做得好肉酸。。。

大宅

佢如果覺得呢個姿勢係可以對佢自己/bb 好嘅話,佢自己做咗佢埋得囉,使乜搵人影相 post 出嚟呢? 為咗向我呢啲凡人說明啲乜嘢呢? 下次老婆大肚都一齊玩倒立喇,好過癮架? ?

侯爵府

環保接龍勳章

孕婦過咗3個月係可以做瑜伽,
但有好多動作唔做得.
倒立係可以做,
尤其係月份越嚟越大, BB會壓住,
做倒立係會有舒緩感覺,
但一定要有教練指導+要有supporting(有人扶或靠牆或用磚).
就咁係中間做係有D危險.
撻咗落嚟就大鑊了.

男爵府

牛年勳章 親子王國15週年勳章

小華子 發表於 19-1-3 14:04
呢啲野真係好難講,有導師牌、陀得穩唔代表個胎下一刻會無事。
我之前胎位唔正,喺醫院度醫生叫我做狗仔式 ...

好驚嚇

大宅

onlam2005 發表於 19-1-3 14:48
孕婦過咗3個月係可以做瑜伽,
但有好多動作唔做得.
倒立係可以做,

其實人類大肚個胎自然係受地心吸力影響向下,所以胎兒會喺子宮內打下關斗轉下身,呢啲嘢大自然自己已經安排好個機制。特定去將個人調轉有啲畫蛇添足亞茂整餅。個理論聽起上來會帶到啲『係喎,咁樣咪唔會好迫夾咁墜住囉』,但再諗下,如果你喺太空船入面無重狀態下,你估個胎會唔會更健康呀?

象牙宮

2024年龍年勳章

bmuimami 發表於 19-1-3 13:09
好大件

肉騰騰.

男爵府

好心高齡大肚就小心啲啦,睇到都牙煙。
之前coffee 咪又係yoga導師做危險動作,最後咪又係胎盤出血要緊急開刀,需然唔知關唔關事,需然唔知關唔關事,但唔顧自己都顧下個bb 啦

珍珠宮

環保接龍勳章

jessiemom 發表於 19-1-3 14:09
我都同Leon合作過幾年,甚至一齊到外地工作。佢係好認真有上進心既人,亦係好人。但至於感情事,我地外人就 ...

同Leon合作過幾年,甚至一齊到外地工作
人生本是苦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

KarenC 發表於 19-1-3 14:56
同Leon合作過幾年,甚至一齊到外地工作

我重點都放左係度 好羨慕個位jm

男爵府

COFFEE身形靚好多

珍珠宮

環保接龍勳章

Big_yan1999 發表於 19-1-3 15:06
我重點都放左係度 好羨慕個位jm

我都好羨慕
人生本是苦