夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

我都打算同老公二人世界,有段放假嘅日子,家姐同阿仔係外國返左黎,小朋友好細個都好乖,但係我發現我真係屋鍾意屋企無聲,同有小朋友嘅生活,就係被小朋友操控,好多嘢都要以佢為主,我唔想往後10幾年,過啲圍住小朋友轉嘅生活,唔係我所追求嘅人生,有小朋友,又要早起要安排飲食,去邊都要就佢哋,沒有自我,沒有人生,我奶奶都有嘈,每次講呢樣野都講到反晒面,但係對我老公來講,係一條冇得退嘅線

大宅

Ailly 發表於 19-1-4 11:03
你是ftm?我朋友有ptm但反工日子只訓兩小時,照顧兩個小朋友唔簡單。

Yes ah, 做了十幾年嘢, 想生多個但好難(因成日出trip), 等了兩三年都冇, 後尾把心一横quit咗份工(好唔舍得), 就好快bingo, 舍了份工,得了細仔。全家最最最開心係大仔.

洋房

熊貓小姐 發表於 19-1-4 11:10
我都打算同老公二人世界,有段放假嘅日子,家姐同阿仔係外國返左黎,小朋友好細個都好乖,但係我發現我真係 ...

你有一個神的隊友(emoji)

別墅

Ailly 發表於 19-1-4 10:50
嘩,正!我後悔結婚時無加插航拍。

去旅行拍下都幾好架
https://youtu.be/0NPx6oG-RGA
㐃 我旅行拍的

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Ailly 發表於 19-1-4 08:47
去左旅遊狗狗有人照顧嗎?

有呀⋯⋯佢要寄宿,我仲有2隻龍貓,其實我地工餘時間好忙

洋房

八婆仔@ 發表於 19-1-4 11:43
有呀⋯⋯佢要寄宿,我仲有2隻龍貓,其實我地工餘時間好忙

聖誕鄰居隻狗半夜狂叫,可以玩通頂無人理,龍貓難服侍嗎?

伯爵府

回覆樓主:

我哋都係唔諗住生小朋友,老公平時好早收工,我喺屋企做家庭主婦,佢返嚟就會同我打機,煲劇,放假就會去睇戲食嘢行街,我哋養咗隻貓 一年去 兩次旅行

洋房

肥肥寶 發表於 19-1-4 11:57
我哋都係唔諗住生小朋友,老公平時好早收工,我喺屋企做家庭主婦,佢返嚟就會同我打機,煲劇,放假就會去睇 ...

唔反工覺得更悶了。

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Ailly 發表於 19-1-4 11:55
聖誕鄰居隻狗半夜狂叫,可以玩通頂無人理,龍貓難服侍嗎?

我隻狗唔會狂叫,我地2公婆有時間就係陪佢地3個,龍貓唔難打理的

伯爵府

Ailly 發表於 19-1-4 12:54
唔反工覺得更悶了。

唔會呀我好enjoy唔返工喺屋企

珍珠宮

回覆 肥肥寶 的帖子

唔返工, 你唔驚牙?

伯爵府

anna59 發表於 19-1-4 13:57
回覆 肥肥寶 的帖子

唔返工, 你唔驚牙?

驚乜野?

珍珠宮

回覆 肥肥寶 的帖子

無安全感, 自己搵多份錢自己多d錢使, 儲埋退休都好呀, 咁你有乜打算

伯爵府

anna59 發表於 19-1-4 14:15
回覆 肥肥寶 的帖子

無安全感, 自己搵多份錢自己多d錢使, 儲埋退休都好呀, 咁你有乜打算 ...

而家呢個係我最理想嘅生活, 錢方面有多啲當然好啦但係而家我覺得足夠, 唔生小朋友嘅話 錢可以鬆動好多, 我而家只想享受每一日生活 活在當下

洋房

肥肥寶 發表於 19-1-4 14:28
而家呢個係我最理想嘅生活, 錢方面有多啲當然好啦但係而家我覺得足夠, 唔生小朋友嘅話 錢可以鬆動好多, ...

睇黎你好幸福。

男爵府

仲未有小朋友,老公話一切以我為先,99同自己啊媽,甚至公司啲人不停催,不停問

洋房

冬瓜籽 發表於 19-1-6 11:51
仲未有小朋友,老公話一切以我為先,99同自己啊媽,甚至公司啲人不停催,不停問
...

你有意要bb嗎?我發現結左婚好難搵工轉工,人事部老闆都怕俾產假。

男爵府

好多節目,假日會做返大陸吃飯喝玩樂,踩單車,跑步做運動,我地既共同嗜好係行街買衫同埋打機。

珍珠宮

好羨慕無仔女嘅生活

洋房

柴犬qq 發表於 19-1-6 15:00
好多節目,假日會做返大陸吃飯喝玩樂,踩單車,跑步做運動,我地既共同嗜好係行街買衫同埋打機。 ...

我近排整親腳乜都無得玩。

首頁
12345...6

尾頁

跳至