想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

今個period黎開始第1次iui打排卵針,連續6日每日pat pat 打menogon 150iu劑量,之後返醫院照陰超,檢查後左邊有3粒,右邊有5粒,聽到醫生講每粒size,1.6x1.4,1.4x1.5....一堆數字,醫生講可能個卵巢受太高劑量出太多,成功懷孕會多胞胎風險好高,正常應該有3粒準備成熟既蛋,要終止今次iui,等身體自然吸收,下次period再照陰超決定開唔開針同減劑量,醫生講到好平常,但我唔開心,其實幾多劑量先正常,打完針咩野size既蛋正常,要唔要隔一個月先再開始開針。

大宅

annlala 發表於 19-1-3 13:00
今個period黎開始第1次iui打排卵針,連續6日每日pat pat 打menogon 150iu劑量,之後返醫院照陰超,檢查後左 ...

你而家total 有8粒會成熟既卵子,太多啦..一般最多3粒先可以打破卵針幫你做iui。其實150唔算多,都好保守,我一開波都係打150..無反應,打225..無反應先打300。d藥要試架..分分鐘你唔駛打針,食排卵藥已經夠力..唔駛擔心

大宅

missdpig 發表於 19-1-3 13:11
你而家total 有8粒會成熟既卵子,太多啦..一般最多3粒先可以打破卵針幫你做iui。其實150唔算多,都好保守 ...

我之前試過食左兩個cycle排卵藥,但唔成功以為卵巢功能唔夠好。所以今次由開針開始就日日食雞蛋飲奶,隔日就飲雞精,諗住比多d營養,點知就出太多卵子,下個period都唔知仲食唔食咁多。

大宅

annlala 發表於 19-1-3 13:34
我之前試過食左兩個cycle排卵藥,但唔成功以為卵巢功能唔夠好。所以今次由開針開始就日日食雞蛋飲奶,隔日 ...

我本身最開頭都係食排卵藥無反應先轉針藥,打到300先有反應,我中間無突登食d咩補野..不過蛋同奶我不嬲都有食..既然你太有反應可以唔飲雞精住啦..休息一下下個月再黎過

大宅

missdpig 發表於 19-1-3 13:40
我本身最開頭都係食排卵藥無反應先轉針藥,打到300先有反應,我中間無突登食d咩補野..不過蛋同奶我不嬲都 ...

依幾日就黎到排卵期,個胸漲左好幾日同有啡色分泌物,之前未試過,會唔會枝針藥量太大副作用?

首頁

尾頁

跳至